Dijital Nezaket: Netiket Etwinning Projesi

Karatay Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje İmam Hatip Ortaokulu Okul Psikolojik Danışmanı Zeliha Nur Çetin'in kurucu ve koordinatörlüğünü yaptığı Dijital Nezaket: Netiket isimli eTwinning projesi yapıldı

Dijital Nezaket: Netiket Etwinning Projesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karatay Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje İmam Hatip Ortaokulu Okul Psikolojik Danışmanı Zeliha Nur Çetin’in kurucu ve koordinatörlüğünü yaptığı Dijital Nezaket: Netiket isimli eTwinning projesi kapsamında İtalya, Hırvatistan, Portekiz ile Türkiye'nin Konya, Kayseri, Uşak, İstanbul, Gaziantep ve Ordu illerinden katılan öğretmenlerin ve öğrenciler online ortamlarda bir araya gelerek 3 ay boyunca çeşitli etkinlikler yaptılar.

Proje pandemi sürecinde öğrencilerin uzaktan eğitim ile birlikte internet ortamında çokça bulunmak zorunda kalmaları dolayısıyla hayatın bir parçası haline gelen dijital dünyanın bir vatandaşı olarak dikkat edilmesi gereken kuralların öğrencilere yeniden hatırlatılması ihtiyacına binaen yazıldı. Öğrencilerin dijital görgü kuralları hakkında farkındalık oluşturmak, dijital dünyada kendilerini nasıl korumaları gerektiği konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla kurulan projede öğrenciler Netiket ve Siber Zorbalık konuları hakkında çeşitli Broşürler, Oyunlar ve Videolar hazırladılar. Bunun yanında Alanında uzman kişiler tarafından verilen bilgilendirme seminerleri ile bilinçli internet kullanımı konusunda farkındalık kazandılar. Projenin sonunda bütün öğrenciler ile birlikte ortak bir hikaye yazdılar. Yapılan Karma Takım Çalışmaları ile farklı ülkelerden öğrencilerle bir araya gelen öğrenciler yabancı dil (İngilizce) konusunda da pratik yapma imkanı buldular.

Proje bitiminde ise projeye katılım sağlayan öğrencilere Okul Müdürü Süleyman Eşit tarafından Katılım Belgeleri takdim edildi.

proje45.jpg

Bakmadan Geçme