Dikkat! Artık kanıt sayılacak

Borcu olan biri borcunu inkar ettiği takdirde sosyal medya hesaplarına bakılacak.

Dikkat! Artık kanıt sayılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Borcu olan biri borcunu inkar ettiği takdirde sosyal medya hesaplarına bakılacak. Yargıtay aldığı yeni kararla Yargıtay mail, whatsapp, facebook gibi elektronik ortamlarda yapılan yazışmalar belge ve delil niteliğinde saydı.
Alacak verecek işlerinde sorunlarını halledemeyenler mahkemenin yolunu tutuyor. Yargıtay 13. Hukuk Dairesi tarafından 2017/1014 Esas ve 2020/4488 Karar sayılı ilam ile alacak davalarında mail, whatsapp, facebook gibi elektronik ortamlarda yapılan yazışmalar belge ve delil niteliğinde olduğuna ilişkin içtihat geliştirildi. Teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak mahkemeler nezdindeki ispat vasıtaları da farklılaşarak günümüz koşullarına göre şekilleniyor.
HER TÜRLÜ YAZIŞMA VE MAİL DELİL
Alacak ve borç ilişkilerinin ispatında artık mail ve elektronik ortamdaki diğer yazışmalar da Yargıtay tarafından delil olarak kabul ediliyor. Uzmanlar; taraflar arasındaki ilişkinin ve sözleşmenin varlığına delalet eden elektronik ortamlardaki her türlü yazışma ve mesajların bir yargılamada delil olabileceği düşüncesiyle hareket etmelerini tavsiye ediyor. Alacak davalarında her türlü elektronik ortamda yapılan yazışmalar delil niteliğinde değerlendiriliyor.

 

 

Bakmadan Geçme