Kabus geri mi geldi ? Vakalarda artış var hastaneler dolup taşıyor...

Konya'da özellikle son 1 aydır hastane acil ve polikliniklerine influenza virüsü belirtileri olarak bilinen baş ağrısı, yorgunluk hissi, kuru öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve kas ağrıları şikayetleri ile başvuranların sayısında ciddi artış olduğu gözlendi.


Tüm Türkiye’de olduğu gibi hastanelerin acil servisleri ile polikliniklerine başvuruda bulunanların sayısında ciddi oranda bir ir artış olduğu belirlendi.  Hastaneye gelenlerin başta baş ağrısı, yorgunluk hissi, kuru öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve kas ağrıları şikayetleriyle geldiği gözlendi.  Medova Konya hastanesi doktorlarından enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji  Uzm. Dr. Fatma Kacar Genel olarak bu şikâyetlerin viral üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri olduğunu ifade etti.  

Dikkat! influenza vakaları artıyor…

Kacar ‘Son dönemde gelen hastaların çoğu influenza A ya da B çıkıyor, ikinci sırada covid enfeksiyonu geliyor. Çocuklarda respiratuar sisityal virus da sıkça karşımıza geliyor. Tabi immunitesi baskılanmış hastalarda alt solunum yollarına da enfeksiyon ilerleyebiliyor ve hasta viral pnömoni (zatürre) ile başvurabiliyor, yoğun bakıma alınan hastalar bu grupta’ ifadelerini kullanırken, ‘ Ayrıca viral enfeksiyonu geçiren ancak bağışıklığı daha da bozulan hasta sekonder bakteriyel enfeksiyon, bakterilerle oluşmuş zatürre ile karşımıza çıkıyor’ dedi

Dikkat! influenza vakaları artıyor…
Bu tür hastalıklardan korunmak için kalabalıktan uzak durmanın en temel koşul olduğunu da dile getiren Uzm. Dr. Fatma Kacar, “Korunmada her zaman söylediğimiz gibi kalabalık alanlarda maske, mesafe, hijyen, iyi beslenme yeterli protein alımı, D, B  ve C vitamininden zengin) , iyi giyinme (kış aylarında kulak ve başı da koruyan giysiler giyme), mutlaka spor ve egzersizi hayatımıza katma, stresten uzak durma önemli”  diyerek vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. 

Dikkat! influenza vakaları artıyor…

İnfluenza nedir?

Kendi içinde A, B ve C olmak üzere üç farklı türe ayrılan influenza; halk arasında grip olarak bilinen hastalığa sebep olan, damlacık ve temas yoluyla bulaşıp ateş, vücut ağrıları, titreme ve yorgunluk gibi semptomlar oluşturan bir RNA virüsüdür.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme