• Haberler
  • Sağlık
  • Dikkat! Ucuz Güneş Gözlüğü Katarakt Riskini Arttırıyor

Dikkat! Ucuz Güneş Gözlüğü Katarakt Riskini Arttırıyor

Konya'da 7 yıldır Optisyen olarak görev yapan Hakan Calayır ucuz güneş gözlükleri hakkında şok edici açıklamalarda bulundu. Calayır,' ucuz güneş gözlükleri katarakt riskini arttırıyor' dedi.

Dikkat! Ucuz Güneş Gözlüğü Katarakt Riskini Arttırıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte zararlı güneş ışınlarından korunmak için güneş gözlüğü kullanmak günümüzün kaçınılmaz ihtiyaçlarından biri. Bu sıcak günlerde hangi tip güneş gözlüğünün kullanılması gerektiği de son derece önem taşıyor. Sahte güneş gözlüklerinin katarakt riskinin arttırdığını dile getiren Optisyen Hakan Calayır, “Normalde güneşten etkilenmemek için özellikle Ultraviyole ışınlardan camlar özel olarak imal edilir. Fakat her şeyin sahtesi olduğu gibi özellikle gözlüğün de çok sahtesi oluyor, özellikle belli markaların çok sahtesi oluyor. O zaman onların camları da plastikten ve boyama oluyor. Her malzemenin, her plastiğin bir optik, odak özelliği vardır. Eğer adi bir plastik üzerine boyayıp da taktığınız zaman gözünüz ona göre bakma ve beyinde görme algılaması oluyor. O da eğer sizin gözünüze uygun değilse göz bozukluklarına sebebiyet veriyor. Göz bozukluğu hastalıklarından biri olan kataraktın da riskini arttırıyor” ifadelerine yer verdi.

Dikkat! Ucuz Güneş Gözlüğü Katarakt Riskini Arttırıyor

‘ÖZELLİKLE KÜÇÜK ÇOCUKLARDA GÖZ BOZUKLUĞUNA SEBEBİYET VERİYOR’
Sahte güneş gözlüklerinin göz bozukluklarına davetiye çıkardığını söyleyen Calayır, “Sahte güneş gözlüğü camları sadece katarakt için değil birçok göz hastalıklarına davetiye çıkarabilir. Özellikle de çocuklar da göz bozukluğunun fazla olduğunu gözlemlemekteyiz. Nasıl sahte bir kanser ilacı sahteyse, size faydası olmazsa zararı olursa, sahte gözlük camlarının ve güneş camlarının da gözü bozma ihtimali yüksektir” diyerek sözlerini noktaladı.

Dikkat! Ucuz Güneş Gözlüğü Katarakt Riskini Arttırıyor

Bakmadan Geçme