• Haberler
  • Güncel
  • Dilan Polat Lupus hastalığına yakalandığını duyurdu

Dilan Polat Lupus hastalığına yakalandığını duyurdu

Lüks yaşam tarzı ile gündemden düşmeyen iş insanı Dilan Polat, halk arasında Kelebek hastalığı olarak bilinen Lupus hastalığına yakalandı.

Lüks yaşam tarzı ve sosyal medya paylaşımlarıyla tanınan Dilan Polat, Lupus hastalığına yakalandığını açıkladı. Kamuoyuna duyurulan açıklamada, Polat'ın sağlık durumuyla ilgili detaylara yer verilmedi, ancak hastalıkla mücadele ettiği belirtildi. 

Sosyal medya hesabından test sonucunu paylaşan Dilan Polat, "Pozitif Lupus hastası olduğumu öğrendim. Biliyordum hasta olduğumu hissediyordum. Düzenli kortizon ve tahlil yaptırmam gerekiyormuş. Önümde uzun bir yol var. Allah'ım yardım et bana ağrılarımdan yürüyemiyorum" ifadelerini kullandı.

Gözyaşları içinde hastalığını açıklayan Dilan Polat, "Kelebek gibi kalbim var beni. Vücudumda da kelebek hastalığı başlamış meğerse anlamıştım. Ağrılarımdan biliyordum zaten ara ara böbreğime vuran ağrı da beni rahatsız etmeye başlamıştı. İnsan sağlığı ne kadar önemli. Stres üzüntü ne büyük problem vücudumuza. Yapmayın stres demeyeceğim size çünkü elinizde değil biliyorum ama sizi bu raddelere getiren herkesi Allah'a havale edin. Allah çok büyük. Tedavisi olan bir hastalıkta değil sadece bastırabiliyorlar. Ömür boyu vücutta. Şimdi kafam çok karışık vücudum ağrıyor çok ağrıyor dayanılmayacak ağrılarım var. Umarım kontrol altına alınır ve umarım ağrılarım geçer. Sizi çok seviyorum. Kendinize çok sağlıkla bakın" dedi.

LUPUS HASTALIĞI NEDİR?

Lupus, bağışıklık sisteminin vücut hücrelerine ve dokularına karşı yanlışlıkla saldırmasıyla karakterize olan kronik bir otoimmün hastalıktır. Otoimmün hastalıklarda, bağışıklık sistemi normalde vücuda zarar verebilecek yabancı organizmalara karşı savaşan savunma mekanizmalarını hatalı bir şekilde kendi vücut hücrelerine karşı yönlendirir.

Lupus, genellikle cilt, eklem, böbrek, kan hücreleri, beyin, kalp ve akciğerleri etkileyebilir. Belirtileri oldukça çeşitli olabilir ve hastadan hastaya değişebilir. En yaygın belirtiler arasında yorgunluk, eklem ağrısı, döküntüler, ateş, baş ağrısı, şişmiş bezler, mide ağrısı, nefes darlığı ve ülserler bulunabilir.

Lupusun kesin nedeni bilinmemekle birlikte, genetik faktörler, hormonal değişiklikler ve çevresel faktörlerin etkileşimi hastalığın ortaya çıkmasında rol oynayabilir. Tedavi genellikle belirtileri kontrol etmeyi amaçlar. Bu, ilaçlarla, dinlenmeyle ve belirli durumlarda fizik tedavi veya diyet değişiklikleriyle sağlanabilir. Lupus hastaları genellikle bir reumatolog tarafından takip edilir ve tedavi planları hastanın semptomlarına ve sağlık durumuna göre kişiselleştirilir. Tedavi sayesinde, birçok lupus hastası semptomlarını yönetebilir ve normal bir yaşam sürdürebilir.

 

Bakmadan Geçme