• Haberler
  • Teknoloji
  • Disney tarafından çekilen Atatürk dizisinin akıbeti belli oldu

Disney tarafından çekilen Atatürk dizisinin akıbeti belli oldu

Geçtiğimiz sene Türkiye pazarına giriş yapan Disney+'ın dün yerli içerikleri platformdan kaldırmasının ardından, 29 Ekim'de yayına girmesi planlanan 6 bölümlük Atatürk dizisi de izleyiciler tarafından merak edilmeye başlandı.

Disney tarafından çekilen Atatürk dizisinin akıbeti belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın en büyük dijital içerik platformlarından biri olan Disney+, geçtiğimiz sene Türkiye pazarına girmesiyle beraber dikkatleri üzerine çekti. Birçok yerli yapımın da içerisinde bulunduğu platform, dün ani bir kararla Türk dizi ve filmlerini platformdan kaldırdı. 

Disney+’tan yerli içeriklerin neden kaldırıldığına dair herhangi bir açıklama bulunmasa da sosyal medyada da çeşitli spekülasyonlar meydana geldi. Öte yandan Türkiye’nin 100. yılında Disney+ üzerinden yayınlanması beklenen Atatürk dizisi de merak konusu oldu. Şirket, sosyal medya hesabı üzerinden duruma açıklık getirdi.

Disney+’ta yer alan Türk dizi ve filmlerinin henüz nedeni açıklanmayan bir sebepten kaldırılmasının ardından, platform üzerinden yayınlanacak olan Atatürk dizisinin akıbeti de çok konuşuldu. Öte yandan Amerika Ermeni Ulusal Komitesi, Disney+’a Atatürk dizisinin kaldırılması için de çağrıda bulunmuştu. 

Yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye’nin 100. yılında 29 Ekim tarihinde yayınlanması planlanan Atatürk dizisinin planlandığı şekilde platform üzerinden yayına gireceği paylaşıldı. Disney+, bu haberi Twitter’da paylaştığı Atatürk dizisinin fragmanıyla gösterdi.

Bakmadan Geçme