Diyanetten Yılbaşı Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yarın tüm camilerde okunacak olan Cuma hutbesinin içeriği hakkında bilgi verdi

Diyanetten Yılbaşı Hutbesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yarın tüm camilerde okunacak olan Cuma hutbesinin içeriği hakkında bilgi verdi. Hutbede ahlaki değerlere ve kültürel yabancılaşmaya değinen Başkan Ali Erbaş, “Ahlaki değerlerin, örf ve adetlerin bozulmaya başladığı, kültürel yabancılaşmanın hızla arttığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu kültürel yozlaşmalardan birisi de yılbaşı kutlamalarıdır” ifadelerine yer verdi.


“BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASI…”
Yılbaşında yapılan eğlencelerin, sembollerin, figürlerin tarihimizle ve kültürümüzle hiçbir alaksı olmadığını ifade eden Ali Erbaş, ”Yılbaşı adı altında yapılan eğlencelerin, bu eğlencelerde yer alan sembolik figürlerin, çam ağaçlarının kesilmesinin tarihimizle, kültürümüzle hiçbir alakası yoktur. Yüce dinimiz İslam, bütün kötülüklerin anası olan alkolü, ocakları söndüren, cinayetlerin işlenmesine sebep olan kumarı haram kılmıştır.” dedi.


“HARAMDIR, GÜNAHTIR”
Piyango, loto ve şans oyunlarının dinde haram olduğunu sözlerine ekleyen Erbaş,” Kumarın farklı bir çeşidi olan piyango, toto, loto ve bütün şans oyunları da dinimizce haramdır, günahtır. Bizi biz yapan, bizi ayakta tutan ve en güçlü sığınağımız olan değerlerimize sımsıkı sarılalım. İnancımız, tarihimiz ve kültürümüzle bağdaşmayan batıl örf, adet ve gelenekleri hayatımıza yansıtmayalım.”

 

Bakmadan Geçme