Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci Gençlik ve Sosyal Medya üzerine önemli açıklamalarda bulundu

KTÜN Öğretim Görevlisi, Görsel İşitsel Teknikler Ve Medya Yapımcılığı bölüm başkanı Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci Sosyal Medyanın etkisi ve gençlik hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci Gençlik ve Sosyal Medya üzerine önemli açıklamalarda bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal medyanın gençlerin üzerindeki etkisine değinen Küçükbezirci; “ Her yaş grubunda olduğu gibi gençlerde de oldukça yoğun bir sosyal medya kullanımı mevcut. Facebook haricinde diğer sosyal mecraların kullanımı çok daha aktif. Facebook'u belli bir yaş üzeri kullanıyor. Gençler çoğunlukla Twitter, Instagram ve bir de maalesef TikTok gibi sosyal mecralarda yer alıyor. Maalesef diyorum çünkü ben de Tiktok’un ülkemizde yasaklanmasını isteyen taraftayım. Dünyanın bazı ülkeleri bu platformu yasakladı ve ben de bunu doğru buluyorum.” İfadelerini kullandı. 

“GENÇLERİN DAHA BİLİNÇLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Sosyal medya platformlarının herkesin bir şeyleri ya da hayatını paylaştığı bir platform olduğunu söyleyen Küçükbezirci: “Oradan birçok bilgi edinebiliriz, ama bu orada büyük bir bilgi çöplüğü olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Biliyorsunuz ki bu konuyla ilgili dezenformasyon yasası çıktı. Bu yasa ile birlikte hatalı bilgilerin özellikle bilgi kirliliği yaratmak isteyen birçok insanın önüne geçildiğini düşünüyorum. Tabii bu durum herkesin kötü niyetli olduğu anlamına gelmiyor. Vatandaşlarımızın birçoğu dezenformasyonu bilmediği için birçok paylaşımı araştırmadan ve farkına varmadan paylaşımda bulunuyor.  Dolayısıyla bu konuda gençlerin daha bilinçli olduğunu düşünüyorum. Ben sosyal medyada aktif olan birisi olarak söyleyebilirim ki özellikle seçim döneminin yaklaşması ile çok fazla bilgi kirliliği mevcut.” şeklinde konuştu.

 

SOSYAL MEDYA BİZİM BİR KONUYA BAKIŞ AÇIMIZI BİLE DEĞİŞTİREBİLİYOR

Yaptığı açıklamada sosyal medyanın insana doğrudan etkisi olduğundan söz eden Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci; “Medya insanın giyimine, sosyal hayatına, düşüncesine ve hatta beslenme alışkanlıklarına kadar etki edebiliyor. Twitter üzerinden örnek verecek olursak her gün gündemde yeni bir konu oluyor ve insanlar tüm gün boyunca hatta günlerce bunu paylaşıyor. Yani o konu bizim gündemimiz olmasa da biz o konuyu düşünmeye sevk ediliyoruz. Sosyal medya bizim bir konuya bakış açımızı bile değiştirebiliyor. Ben sosyal medyanın doğru kullanıldığı zaman çok faydalı bir platform olduğu düşüncesindeyim.  Eskiden belli başlı televizyon kanalları, gazeteler vardı.  Bu gazete ve televizyonlar bazen şehrin içindeki insanlara bile sesini duyuramıyordu. Fakat sosyal medyanın gelişmesi ile birlikte artık en ücra köşedeki insanlara bile ulaşabiliyoruz.Bu gazete ve televizyonlara bazen şehrin içindeki insanlar bile sesini duyuramıyordu. Fakat sosyal medyanın gelişmesi ile birlikte artık en ücra köşedeki insanlar bile dilediğini dünyanın bir ucuna ulaştırabiliyor. Dijital mecra sayesinde dünyanın dört bir yanına ulaşabiliyoruz. Ben de sosyal medyayı olumlu kullanma taraftarıyım. Sosyal medyayı herkes kullansın ama bunu bilinçli olarak ve olumlu yönde kullanılması gerekiyor.” sözlerine yer verdi.

 

İNSANLAR SEVDİKLERİNDE KUSUR GÖRMÜYORLAR SEVMEDİKLERİNDE MAHARET GÖRMÜYORLAR
Toplumun sosyal medyayı aktif ama bilinçli kullanması gerektiği gerçeğinin üzerinde duran Küçükbezirci; “Sosyal mecralarda bilinçli olan bir üretim var ve biz bunu bilinçsiz olarak tüketiyoruz. Bu da bizi bir çatışmaya sürüklüyor. Sanal alemde insanlar maalesef birbirine karşı çok kırıp dökücü ve hatta birbirlerinin yüzlerine söyleyemeyeceği birçok sözü oradan söylüyor. Bizim kültürümüzde Türk İslam kültüründe kırıp dökmek yoktur, hoşgörü vardır. Ama şu dönemde görüyorum ki insanlar sevdiklerinde kusur görmüyorlar sevmediklerinde maharet görmüyorlar.” dedi.

MAKBULE DOĞAN

Bakmadan Geçme