Doğal diş beyazlatma yöntemleri

Beyaz dişler estetik görünüm bakımından oldukça önemlidir. Peki, dişlerimizi doktora gitmeden doğal yöntemlerle beyazlatmanın bir yolu var mı? İşte çözümler..

Beyaz dişler ağız hijyeninin ve estetik görünümün göstergelerinden biridir. Dişlerimiz saraldığında hemen doktora gitmeyi düşünüyoruz. Ama evde doğal yöntemlerle bu problemi çözmenin birçok yolu vardır.

Tuz ile diş beyazlatma

Doğal yollarla diş beyazlatma dendiğinde akla ilk gelen yöntem tuz ile diş beyazlatmadır. Bunun için diş fırçasını ıslatarak tuza banmak ardından dişleri fırçalamak yeterlidir. Tuz, dişleri beyazlatmakla kalmaz zararlı bakterileri de temizlemekte yardımcı olur. 

Karbonat ve limon ile diş beyazlatma

Diş beyazlatmanın en popüler yöntemlerinden biri de karbonat ve limon karışımıdır. Bunun için 1 tatlı kaşığı karbonata 2 yemek kaşığı limon suyu eklemek gerekiyor. Daha sonra karışım dişteki lekelerin üzerine sürülür. 10 dakikadan sonra dişler suyla yıkanır. 

Karbonat, tuz ve elma sirkesi ile diş beyazlatma

Dişteki lekelenmelerin giderilmesi için uygulanabilecek yöntemlerden bir diğeri karbonat, tuz ve elma sirkesi karışımıdır. Bir bardağa bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı elma sirkesi ve yarım çay kaşığı tuz ilave edildikten sonra karıştırılır. Macun kıvamına geldiğinde maske diş fırçası batırılarak dişler fırçalanır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme