Doğal gazda yeni tarife belli oldu

BOTAŞ, aylık olarak hesaplanan temmuz ayına ilişkin elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatı, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesi konusunda herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.

Doğal gazda yeni tarife belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), internet sitesinde temmuz ayı için tarife açıklaması yaptı. BOTAŞ, temmuz ayından itibaren elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını belirtti.

'TARİFELER SABİT'

Temmuz ayında geçerli olacak doğal gaz tarifeleri, mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretimine yönelik tarifelerde değişiklik olmadığı şeklinde açıklandı. Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak belirlendi.

Sanayi abonelerinin tarifesi ise, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 9 bin 478 lira olarak tespit edildi.

'EN DÜŞÜK FİYAT TÜRKİYE'DE'

Elektrik üretimi için geçerli tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 10 bin lira olarak duyuruldu. Doğal gaz fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanmaktadır.

Kurumun internet sitesinde yer alan açıklamada, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları dikkate alındığında, ülkemizde hâlâ konutlarda Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatının uygulandığı" ifadesine yer verildi.


 

Bakmadan Geçme