• Haberler
  • Doğalgazda Yeni Yıl Tarifesi! 2024 Doğalgaz Tarifesi!

Doğalgazda Yeni Yıl Tarifesi! 2024 Doğalgaz Tarifesi!

BOTAŞ 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle geçerli olacak yeni fiyat listesini paylaştı. Paylaşılan listede hane içi doğalgaz kullanımına yönelik yeni yıl zammı ne kadar oldu? sorusu araştırılmaya başlandı.

Doğalgazda Yeni Yıl Tarifesi! 2024 Doğalgaz Tarifesi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ 2024 doğalgaz toptan satış fiyatında herhangi bir değişiklik yapmadığını açıkladı. BOTAŞ'ın yaptığı resmi duyuruda piyasa koşulları, ekonomik şartlar ve istikrara yönelik yapılan incelemeler doğrultusunda Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından alınan karar detayları ile paylaşıldı.

BOTAŞ’tan Resmi Açıklama Geldi!

BOTAŞ'ın resmi internet sitesi üzerinden paylaştığı işte o açıklama “Kuruluşumuz tarafından 1 Ocak 2024 itibariyle geçerli olacak doğalgaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamasına karar verilmiştir.”

Ukrayna’dan Sonra En Ucuz Doğalgaz Türkiye’de!

BOTAŞ’'ın fiyat kanunu'nda konutlarda geçerli olan indirimli gaz kullanımının Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında Türkiye'nin en düşük doğalgaz fiyatına uyguladığı biliniyor.

Doğalgaz Satış Fiyatı Ne Kadar Oldu?

1 Nisan 2023 tarihi itibarıyla abone doğalgaz satış fiyatı 1000 metreküp 4.638 TL. 1 metreküp doğalgaz ise 4,63 TL'dir. Bu tutarın 25 metreküpünü devlet karşılamaktadır. 25 metreküp 115 TL ile 120 TL arasında bir tutara denk gelir.

 

Bakmadan Geçme