Doğru cilt bakımı nasıl yapılmalı?

Sağlıklı cildin sırrı doğru cilt bakımıdır. Doğru cilt bakımı ise iyi bir bakım rutini gerektirmektedir.

Mevsim geçişlerinde ciltte bir takım değişiklikler meydana gelir. Bu nedenle yüz cilt bakımı özellikle bahar aylarında önemlidir çünkü o dönemde cilt daha hassastır, zayıflar ve alerjiye yatkın hale gelir. İşte doğru cilt bakımı için tavsiyeler...

1. Su için

Sabah uyanır uyanmaz su için. Bu alışkanlık cildinizi güzelleştirmenin yanı sıra sindirim sisteminize de fayda sağlayacaktır.

2. Su bazlı temizleyici kullanın

Yüzünüzü derinlemesine temizleyen ve yağsız bir temizleyici alın. Cilt üzerinde rahatlatıcı etkisi olanları tercih edebilirsiniz. Yüzünüze dairesel hareketlerle nazikçe masaj yapın ve ılık suyla yıkayın. 

3. Tonik kullanın

İyi bir cilt toniki, yüzünüzdeki tüm artık yağ ve kirin temizlenmesine yardımcı olur. Gözenekleri sıkılaştırmakla birlikte cildin pH değerini dengeler ve aşırı yağ üretimini engeller.

4. Serumu kullanın

Yaşadığınız soruna uygun serum seçin. Avucunuza birkaç damla serum dökün ve avuçlarınızın arasına sürerek ısıtın. Daha sonra cildinize dairesel hareketlerle uygulayın ve cilde nüfuz etmesi için 2-3 dakika bekleyin.

5. Nemlendirin

Cilt tipinize göre bir nemlendirici seçin. Birkaç damla nemlendirici alın ve yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Cildiniz nemlendiriciyi emene kadar masaj yapmaya devam edin.

6. Güneş koruyucu kullanın

Güneş kremi cildinizi güneşten korur. Aksi takdirde kırışıklıklar, ince çizgiler ve lekeler ortaya çıkabilir. 

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme