• Haberler
  • Ekonomi
  • Doların düşeceği gizleniyor mu? İslam Memiş'ten çağrı: 'Merkez Bankası bunun farkında…'

Doların düşeceği gizleniyor mu? İslam Memiş'ten çağrı: 'Merkez Bankası bunun farkında…'

Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararını açıklamasının ardından açıklamalar peş peşe geliyor. İslam Memiş faiz kararı açıklamasının ardından katıldığı yayında, 'Küresel piyasalar bizi izlemeye devam edin mesajı veriyor' dedi.

Doların düşeceği gizleniyor mu? İslam Memiş'ten çağrı: 'Merkez Bankası bunun farkında…'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeniçağ TV’nin canlı yayın konuğu olan Finans Analisti İslam Memiş, Amerika Merkez Bankası FED’in açıkladığı faiz kararından sonra önemli açıklamalarda bulunmaya devam ediyor.  Memiş;  “FED, saat 21’de faiz kararını açıkladı. Piyasaların genel beklentisi bu yöndeydi. Amerika Merkez Bankası faiz politikalarında bir değişiklik yok. Ancak FED Başkanı’nın açıklamalarında ciddi bir belirsizlik var. Küresel piyasalar bizi izlemeye devam edin mesajı veriyor. Küresel piyasaları FED şekillendirmeye devam edecek. Piyasalarda faiz bitti veya artacak kanısı oluşmadı. Fiyatlamalarda da bir değişiklik olmadı her şey stabil. Karardan sonra piyasalarda bir değişiklik olmaması sebebiyle kafa karışıklıkları hala devam ediyor. Özellikle dolar endeksini önemsiyoruz. Euro-Dolar paritesinde bugün bir miktar toparlanma var. Küresel piyasalar FED’İ takip edecek. Yılın beş ayının belirsiz şekilde devam edeceğini söyleyebilirim. Bugün Gaye Hanım kamuoyu ve basın mensuplarıyla ilk kez buluştu. Bu ilk enflasyon raporu oldukça önemliydi. Ciddi bir derin belirsizlik var piyasada. Kimse önünü göremiyor.” dedi. 

Doların düşeceği gizleniyor mu? İslam Memiş'ten çağrı: 'Yılın beş ayı…'

“MERKEZ BANKASI BUNUN FARKINDA”
Son bir haftadır dolar fiyatının stabil devam ettiğini söyleyen Memiş, “Dolar artışı olacak mı diye beklenirken son bir haftadır stabil devam eden bir dolar kuru var karşımızda. Dolar başı çektiği için diğer yabancı para birimleri de onu takip etmeye devam ediyor. Yine yıl sonu ile alakalı dolar kuru öngörümde herhangi bir değişiklik yok. Asıl hedef 28 lira seviyesi yukarıda 28-80 lira seviyesi var. Dolar TL kurundaki yükselişlerde enflasyonla mücadeleyi zorlaştırıyor, Merkez Bankası bunun farkında. Piyasaların genel beklentisi paralelinde açıklamalar yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez bankası tahminimce yıl sonuna kadar iki kez daha faiz artırımı yapabilir.” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme