DOSD Meram'dan anlamlı proje

DOSD Meram, merkezde eğitim alan çocukların annelerine yönelik Meram İlçe Halk Eğitim Merkezi ile birlikte anlamlı bir proje gerçekleştiriyor. Proje kapsamında, eğitim saatlerinde çocuklarını bekleyen annelere el sanatları dersleri verilerek hem meslek kazanmaları hem de sosyal aktivitelerinin geliştirilmesi sağlanıyor.

DOSD Meram'dan anlamlı proje
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram ve Meram İlçe Halk Eğitim Merkezi paydaşlığında önemli ve bir o kadar da anlamlı bir etkinlik daha hayata geçirildi. Etkinlik kapsamında down sendromlu özel çocuklar DOSD Meram’da hayatlarını derinden etkileyecek eğitimler alırken, anneleri de onları beklerken boş durmuyor, el sanatları eğitimleri alıyorlar.

DOSD Meram'dan anlamlı proje

 EĞİTİMCİ KIRBIYIK; “KURSUMUZ ÖZEL ANNELERİMİZE ÇOK ŞEY KAZANDIRIYOR” 
DOSD Meram ve Meram İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde açılan kursun veliler tarafından çok beğenildiğini ifade eden El Sanatları Öğretmeni Müberra Kırbıyık, dersler sayesinde özel annelerin, kursla yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra hem birbirleriyle tanışıp kaynaştığını hem de sosyal aktivite yapma imkanı yakaladığını kaydetti. Eğitim sürecinde özel annelerin çok şey öğrendiğini belirten Kırbıyık, “Kursumuz onlara çok şey kazandırıyor. Bir taraftan kafaları dağılıyor diğer taraftan da iş hayatına atılma fırsatı buluyorlar. Girişimci kadın ruhunu ortaya çıkaran el sanatları kursunda amacımız onların hem meslek kazanmaları, hem de sosyal aktivitelerle hayatlarını zenginleştirmektir” diye konuştu.

DOSD Meram'dan anlamlı proje

ÖĞRENCİ VELİLERİ DOSD MERAM’DAN ÇOK MEMNUN
Çocuğu DOSD Meram’da eğitim alan öğrenci velisi Ayşe Avcı da kursun kendisi için bir terapi gibi olduğunu söyleyerek, “Gezmeye gidiyormuş gibi geliyoruz. Hem çocuğum hem de kendim adına DOSD Meram’dan çok memnunum. Burası her yönden çok güzel; çocuklarımıza destek oluyor. Bizler de yeni şeyler öğrenerek sosyalleşiyoruz” diye konuştu.

DOSD Meram'dan anlamlı proje

KAVUŞ; “ÖZEL ANNE VE BABALARA DESTEK PROGRAMIMIZ BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK”
Down sendromlu bireylerin hayatına katkı sunmak amacıyla hayata geçirdikleri DOSD Meram’ın açıldığı günden bu yana özel bireylerin ailelerinin hayatlarında da güzel ve anlamlı bir etki oluşturduğunun altını çizen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise “DOSD Meram ile down sendromlu özel bireylerin; fiziksel, zihinsel, duyusal ve sosyal gelişimlerine katkı sunarken, ailelerimizin de seminerler, eğitimler ve kurslar aracılığı ile mutluluklarına vesile oluyoruz. DOSD Meram’da bundan sonra da programlarımızı geliştirerek, onlara daha fazla destek olmaya, hayatlarına katkı sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme