DSÖ'den İtiraf Gibi Paylaşım: Salgın Hastalıklar Kişiliği Değiştiriyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü salgınının ardından yeni bir salgın tehlikesi gündeme damga vurdu.

Dünya Sağlık Örgütü pandemi riski bulunan nipah virüsüne dikkat çekti. Bangladeş'te yaşayan bir kişinin ölümüne sebep olan nipah virüsün nedir? Hastalık nelere sebep olabilir? merak edildi. Tüm dünyayı alarma geçiren nipah virüsü hayvandan insanlara bulaşan bir hastalıktır.

Nipah Virüsü Nedir, Nasıl Bulaşır?

Yarasanın hurma ile temas etmesi sonucu hurma suyunu içen bir vatandaşın hayatını kaybetmesine sebep olmuştur. Zootik bir virüs olan nipah virüsü beyinde şişme belirtisi ile hastalığı ortaya çıkararak nörolojik bozukluklara ve kişilik değişikliğine sebep oluyor.

İleri seviyede bu virüs vücudu sardığında artık ölüm kaçınılmaz hale geliyor. Geçtiğimiz yıl Bangladeş'te 14 farklı hastada bu bulgular fark edilmiş ve 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Nipah Virüsünün Tedavisi Mümkün mü?

Uzmanlar bu konuyu yorumlarken bugüne kadar nipah virüsünden kaynaklı görülen en büyük ölüm sayısının geçtiğimiz yıl yaşandığını vurgulamıştı. Gıda yolu ile insana bulaşma etkisi bulunan nipah virüsünün yakın temasla yayılma özelliği bulunuyor. Ancak hastalığın henüz etkili bir aşısı ya da ilacı bulunmuyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme