Dündar: Aşı varsa hayat var

Konya Aile Hekimliği Etkinlik Derneği (KonAHED) Genel Sekreteri Aile Hekimi Dr. Tuğrul Kadir Dündar, 24-30 Nisan Aşı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, insanlık tarihinde büyük salgınlara ve ölümlere yol açan pek çok hastalığın aşılamayla önlendiğini anımsattı. 

Dündar: Aşı varsa hayat var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl Nisan ayının son haftasında kutlanan Aşı Haftasının amacı, her yaştan insanı hastalıklara karşı korumak için aşılamayı teşvik etmek olduğuna dikkat çeken Dündar, “Aşılama her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtaran en başarılı, etkili ve düşük maliyetli sağlık müdahalelerinden birisidir.

Aşılama yapılmadığı takdirde artık ülkemizde görülmeyen hastalıklar tekrar ortaya çıkar. Şu anda kontrol altına alınmış hastalıklarla ilgili salgınlar yaşanır, daha fazla çocuk hasta olur ve daha fazla çocuk ve bebek ölümü yaşanır.

Aşılama yalnızca çocukları korumaz, çocukların torunlarını ve birkaç kuşak sonrasını da korur. Bulaşıcı hastalıkların topluma yayılmasını önlemek ve kitlesel bağışıklık kazandırmak adına aşılama çok önemli.  KonAHED olarak bir dizi etkinlikleri bu hafta gerçekleştirerek halkımızı hastalıklara karşı korumak için aşılamayı teşvik etme gayesindeyiz.

Bilindiği üzere 1. Basamak sağlık sistemimiz yani aile hekimlikleri vatandaşlarımızın en rahat ulaşabildiği ve sağlık meslek mensuplarının insanlarımızın en fazla temas ettiği olan Aile hekimin tavsiyesi aşılamada çok önem arz ediyor ve bu tavsiye sonucunda yüzde 95 oranında aşılama gerçekleştiriyor.

Konya olarak çocuk grubu bağışıklamada son derece iyi bir noktadayız.  Bizler Konya Aile Hekimliği Etkinlik Derneği (KonAHED) olarak diyoruz ki Aşı varsa hayat var” ifadelerini kullandı

Bakmadan Geçme