Dünya Kadınlar Günü'nde Gazze'deki kadınların direnci ve kararlılığı gündemde

Dünya Kadınlar Günü'nde Gazze'deki kadınların direnci ve kararlılığı gündemde. Gazze'deki Filistin Hükümeti, İsrail'in kadınlara yönelik saldırılarını kınadı.

Gazze'deki Filistin hükümeti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle İsrail'in Gazze'deki Filistinli kadınlara yönelik suçlarını kınayan bir açıklama yaptı.

Hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda yaklaşık 9 bin Filistinli kadını öldürdüğü belirtildi.

Açıklamada, bu saldırıların Dünya Kadınlar Günü gibi uluslararası bir günde gerçekleşmesinin, Filistinli kadınların maruz kaldığı aşağılanma, öldürme, işkence ve yerinden edilme gibi ihlallerin en büyük örneklerinden biri olduğu ifade edildi.

Ayrıca, İsrail'in Gazze'de 8 bin 900 kadını öldürdüğü ve 23 binden fazlasını yaraladığı vurgulandı.

İsrail'in saldırıları sonucunda yarım milyondan fazla Gazzeli kadının yerinden edildiği, 2 bin 100 kadının ise hala kayıp olduğu kaydedildi. Açıklamada, Gazze'de yaşayan 60 bin hamile kadının, sağlık ve tıbbi bakım gibi en temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığına dikkat çekildi ve bu saldırılar sonucunda birçok kadının çocuklarını ve yeni doğmuş bebeklerini kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, Filistinli kadınların, yaşadıkları zor şartlara karşı direnç gösterdiği ve kendi haklarını savunmak için büyük fedakarlık gösterdiği vurgulandı.

Son olarak, Dünya Kadınlar Günü'nün, Filistinli kadınların azmi ve kararlılığına ithaf edildiği belirtildi.

AA

Bakmadan Geçme