Dünya şampiyonluğuna odaklandı

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike (SBK) Şampiyonası'nı kazanmak istediğini belirtti.

Motosiklette Superbike Dünya Şampiyonası, yaklaşık 2 aylık aradan sonra bu hafta sonu İtalya'da tekrar başlayacak. Misano Pisti'ndeki sezonun 4'üncü ayak yarışı, 14-16 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Sezonun 3'üncü ayak yarışlarının ardından 123 puanlı İspanyol Alvaro Bautista'dan sonra 117 puanla ikinci sırada bulunan Toprak, şampiyona öncesi Superbike'ın internet sitesinde açıklama yaptı.

ROKiT BMW Motorrad Dünya SBK Takımı ile sezona başlayan Red Bull sporcusu, 2'nci ayak Barselona yarışlarının "sıradan bir mücadele" olmadığına vurgu yaptı.

Milli sürücü, "Birçok kişi bu motosikletin kazanan bir motosiklet olmadığını dile getirerek, insanlara bu motosikletin kazanan bir motosiklet olduğunu gösterdik." ifadelerini kullandı.

Röportajında "El Turco" (Türk) diye bilinen "54" numaralı Toprak, sözlerine şöyle devam etti:

"BMW için büyük bir proje ve ben de bunun bir parçasıyım. Şampiyonluğu kazanabilecek potansiyelimiz var. Galibiyet ve podyumda yer alacağımızı söylemiştim. Artık düşüncelerim değişti ve dünya şampiyonasını kazanmaya odaklanıyorum. Neden olmasın? BMW'deki ilk yılım. Motosikletle belki yüzde 100 hazır değiliz ancak adım adım çalışıyoruz ve her yarış sonunda daha da güçleniyoruz. Takımın çok çalıştığını görüyorum, ben de daha çok çalışıyorum. Bunun çok iyi bir motivasyon olduğunu düşünüyorum."

Sporcular Alvaro Bautista, Nicolo Bulega, Alex Lowes ve Andrea Iannone ile iyi bir rekabet içinde olduklarının altını çizen Toprak, "Sezona iyi başladılar. Belki burada BMW ile güçlüyümdür, bu hafta sonu göreceğiz"diye konuştu.

 

AA

Bakmadan Geçme