Dünyanın en yaşlı erkeği öldü

Venezuela'nın Tachira eyaletinde, dünyanın en yaşlı erkeği olarak bilinen Juan Vicente Perez Mora, 114 yaşında hayatını kaybetti.

Venezuela'nın Tachira eyaletinde, dünyanın en yaşlı erkeği olarak bilinen Juan Vicente Perez Mora, 114 yaşında hayatını kaybetti. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı duyuruda, Perez'in vefat ettiğini açıkladı.

Mayıs 1909'da doğan Perez, 11 çocuğu, 41 torunu ve 18 torununun çocuğu ile 12 torununun torunu olmak üzere geniş bir aileye sahipti. Guinness Dünya Rekorları, 2022 yılında Perez'i dünyanın en yaşlı erkeği olarak tescil etmişti.

Perez'in hayatı boyunca çiftçilikle uğraştığı ve şeriflik görevini de üstlendiği belirtilmişti. Guinness, 2022'deki açıklamasında, Perez'i "Beş yaşındayken babası ve kardeşleriyle tarlada çalışmaya başladı ve şeker kamışı ile kahve hasadına yardım etti." şeklinde tanımlamıştı.

Venezuela ve dünya genelinde geniş kitlelerce sevgi ve saygıyla anılan Juan Vicente Perez Mora'nın vefatı, ülke genelinde derin bir üzüntüyle karşılandı.

AA

Bakmadan Geçme