• Haberler
  • Spor
  • Dursun Özbek: 'Maçın ambiyansını bozuyorsunuz'

Dursun Özbek: 'Maçın ambiyansını bozuyorsunuz'

Süper Kupa finalinde Galatasaray Fenerbahçe karşılaşmasının ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek açıklamalarda bulundu.

Turkcell Süper Kupa finalinde Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Galatasaray’ın Icardi’nin ilk dakikalarda attığı golle 1-0 öne geçtiği maçın 4'ünü dakikasında Sarı-laciverliler sahadan çekilerek, maçın tatil edilmesine sebep oldu.

 

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, Böyle bir durumu beklemediklerini, saçma sapan bir durumla karşılaştıklarını belirterek, "Bunlar akıl tutulması. Bu maçın geliri depremzede kardeşlerimize yardım olarak gönderilmesine kararlaştırıldı. Bir taraf dolu, bir taraf boş. Maçın ambiyansını bozuyorsunuz. Şenlik havasında geçmesi beklenen derbiyi 1 dakikada bitiriyorsunuz. Ben çok üzüldüm. U19 takımındaki çocuklara yazık değil miydi? Bu çocukları neden kendi amaçlarınıza alet ediyorsunuz!" şeklinde konuştu.

Dursun Özbek, Türk futbolundan gerginliğin gitmesini istediğinin altını çizerek,Türk futboluna yakışacak hareketlerde bulunulmasını gerektiğini söyledi.

"Türkiye'nin böyle birlik ve beraberliği görmesi lazımdı"

Özbek, Şanlıurfa’da yoğun ilgi ve sevgi ile karşılaştıklarını vurgulayarak, "Ben 2-3 gündür buradayım. Böyle bir sevgi seli, ilgi görmedim. Burada çok iyi ağırlandık. Ne vardı onlar da gelip aynı tabloyu görseydi. Türkiye’nin böyle birlik ve beraberliği görmesi lazımdı. Böyle bir fırsatımız vardı, kullanılmadı" diye konuştu.

"Aradaki zaman makul"

Özbek, TFF’nin seçim kararı alması ile ilgili de konuşarak, "Kulüpler Birliği bunu istiyordu. TFF de gerekeni yaptı, erken seçim kararını aldı. Yeni yönetimin seçilmesi için de bir süreye ihtiyaç var. Aradaki zaman makul. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme