Duş alırken dikkat: Ölüme yol açıyor!

Son günlerde sıklıkla gündeme gelen duş başlığı hastalığı, insanlar tarafından araştırılan konuların başında geliyor. Peki duş başlığı hastalığı nedir? Nasıl ortaya çıkar? İşte ayrıntılar…

Duş alırken dikkat: Ölüme yol açıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tıbbi dilde lejyoner olarak bilinen duş başlığı hastalığı, son zamanlarda sıklıkla gündeme gelirken, hastalıkla ilgili insanların araştırmaları da devam ediyor. Legionella pneumophila bakterisinin neden olduğu bir akciğer fonksiyonu olan bu hastalığa yol açan bakteri, sıcak su tesisatlarında ve duş başlıklarında yaşayabilir ve nemli ortamlarda hızlı bir şekilde çoğalabiliyorlar. İşte duş başlığı  hastalığıyla ilgili detaylı bilgiler…

Duş alırken dikkat: Ölüme yol açıyor!
DUŞ BAŞLIĞI HASTALIĞI NEDİR?

Birçok insana buluşma riski taşıyan duş başlığı hastalığı, insanlar için adeta tehdit olmuş durumda. İşte birçok insanın bilmediği ve son günlerde sıklıkla gündeme gelen duş başlığı hastalığı

Duş başlığı hastalığı, duş alındığı esnada küçük su damlacıkları ile solunum yolu vasıtasıyla vücuda girer ve bu bakteri akciğerde bir iltihaplanmaya sebep olur. 
Söz konusu hastalık özellikle de bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde daha ciddi bir şekilde seyredebiliyor.

Bağışıklık sistemi zayıflamış olan kişilerde söz konusu rahatsızlığa sebep olan bakterinin yol açtığı enfeksiyon daha şiddetli görülebilir ve bu durum ölüme bile yol açabilir.


Duş başlığı hastalığına yol açan bakteri akciğerde bir iltihaplanmaya sebep oluyor. Bu durumda da kuru öksürük, yorgunluk ve nefes darlığının yanı sıra göğüste ağrı gibi belirtiler kendisini gösterebiliyor.

Duş alırken dikkat: Ölüme yol açıyor!

DUŞ BAŞLIĞI HASTALIĞINDAN NASIL KORUNABİLİRİZ?

Hepimizi tehdit eden duş başlığı hastalığından korunmak mümkün mü ya da nasıl korunabiliriz?

Tabi ki de her hastalıkta olduğu gibi, duş başlığı hastalığından da korunmak mümkün. İşte duş başlığı hastalığından korunmanın yolları…

Duş başlığı hastalığından korunmak için alınması gereken önlemlerin başında duş başlığını düzenli olarak temizlemek geliyor.

Temiz sandığınız duş başlığınız aslında bakteri saçıyor ve hastalık yayıyor. Bu sebeple duş başlığınızı çıkararak ılık sirke veya deterjanla yıkayabilir ve düzenli bir şekilde bu temizliği yaparak hastalıklardan korunabilirsiniz.

Duş başlığınızı ayda en az bir kere sökmeli ve duştan sonra iyice kurulamalısınız. Duş başlıklarının havalandırılmasını sağlamak da önemlidir.

Duş başlıklarının etrafında hava sirkülasyonunu sağlayacak bir boşluk bırakmak da önemlidir. 
 

Bakmadan Geçme