Dut: Biz üvey evlat mıyız?

Türk Veteriner Hekimleri Vakfı Konya İl Temsilcisi Fatih Dut. Yönetim kurulu üyeleri M.Edibali Gür, Ömer Küçükkapan ve Hamdi Horasan ortaklaşa yazılı bir açıklama yaptı

Dut: Biz üvey evlat mıyız?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Veteriner Hekimleri Vakfı Konya İl Temsilcisi Fatih Dut; “ Sağlıklı hayvan, sağlıklı gıda ve sağlıklı insan”  sloganıyla Türk milletine hizmetlerini en iyi şekilde yürüten Veteriner hekimler halk sağlının öncü kuvvetleridir. Maalesef son zamanlarda veteriner hekimler göz ardı edilerek tüm iyileştirmelerden dışlanmaktadır. Sağlık Bakanlığı bünyesindeki hekimlere bir atılımda bulunurken, Tarım bakanlığı bizi, yani Veteriner Hekimleri sahipsiz bırakmıştır” dedi.

Türk Veteriner Hekimleri Vakfı Konya İl Temsilcisi Fatih Dut. Yönetim kurulu üyeleri M.Edibali Gür, Ömer Küçükkapan ve Hamdi Horasan ortaklaşa yaptıkları yazılı açıklamalarında şu sözlere yer verdiler. “  Veteriner ve Tıp fakültelerinde Viroloji, mikrobiyoloji alanlarında Veteriner hekimler Kit, Aşı, Ar-Ge ve üretim faaliyetlerinde bizzat Veteriner hekimler çalışmaktadırlar. Emeğin büyüğü veteriner hekimlerinindir. Sahada da bizzat kendi sağlıkları risk altında olmasına rağmen fiili hizmet zammından maalesef yararlanamamaktadırlar.

Son günlerde sağlık bakanlığının çalışmasıyla Uzman hekim, Beşeri Hekim ve Diş hekimlerine 5.000TL. Pratisyen hekimlerine 2.500 TL. İyileştirme yapıldı. Bu konuda Sağlık bakanı kendi personeline bir atılımda bulunurken, Tarım bakanlığı ise bizleri yani Veteriner hekimleri sahipsiz bırakmıştır.

Bizler mesleğimizde 5 yıl en ağır eğitimi alan Zoonoz hastalıklar ile mücadele eden Veteriner hekimleriz. Hayvan sağlığı olmadan insan sağlığı olamaz Gıda güvenliği olmadan insan sağlığı olamaz. Sağlık ve Tarım Bakanlığına sesleniyoruz. Biz Veteriner hekimler üvey evlat mıyız?. Veteriner hekim, hekim değil mi! Bizler sağlık çalışanlarının bu ödemelerini hak ettiklerini, hata daha fazlasını hak ettiklerine inanıyoruz.

Sağlık hizmetleri bir bütündür. Burada yapılan ayrımcılığa karşıyız. Veteriner hekimler ve hayvan sağlığı personeli de bu iyileştirmeden mutlaka faydalandırılmalıdır. Şu bilinmelidir ki ! 1870 lerden beri askeri alanda, sivil alanda hayvan sağlığa dolayısıyla toplum sağlığına Veteriner Hekimler büyük katkılarda bulunmuşlardır.

Türk Veteriner Hekimleri Vakfı Konya İl Temsilciliği olarak Veteriner Hekimlerine ve hayvan sağlığı personeli de yapılan iyileştirmeden mutlaka faydalanmalıdır. Bizler mesleğimizi ve bu vatanımıza hizmet vermeyi çok seviyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme