• Haberler
  • Güncel
  • E-devlet'in miras paneline yeni özellik! Kapı kapı dolaşmaya son!

E-devlet'in miras paneline yeni özellik! Kapı kapı dolaşmaya son!

E-devlet sistemine eklenen yeni panel ile miras sorunu ortadan kalkacak. Vatandaşlar kapı kapı dolaşarak aldığı belgelere, artık e-devlet üzerinden tek tıkla ulaşabilecek. İşte detaylar...

E-devlet'in miras paneline yeni özellik! Kapı kapı dolaşmaya son!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında yapılan Dijital Türkiye / Bürokrasinin Azaltılması 2023 Yılı 2'inci Toplantısı sonrası vatandaşlara sevindirici bir haber verildi. Milyonlarca vatandaşın dikkatini çeken bir soruna ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı açıklamayla, vatandaşlara miras konusunda önemli bir gelişmeyi duyurdu. E-Devlet sisteminde gerçekleştirilen güncellemeyle birlikte yeni bir dijital hizmet daha eklenmiş oldu. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz e-devlet'in hizmetleri konusunda, "Doğal gaz ve elektrik aboneliklerinde tüm Türkiye'yi e-Devlet kapsamına almış bulunuyoruz. Üniversitelerimizin tamamını e-Devlet'e taşıdık. 'Yeşil e-Devlet Kapısı Projesi' ile kamu yönetiminde yeşil dönüşüm çalışmalarına dahil olduk. 'Kotasız e-Devlet' uygulaması ile mobil abonelerin internet kotalarından harcamadan e-Devlet hizmetlerini kullanmalarını sağladık. Önümüzdeki dönem için hem dijital kamu hizmeti sunumunu zenginleştirmek hem de yapay zekadan siber güvenliğe bir bütün olarak Dijital Türkiye hedefine yürümek için yeni perspektif ortaya koyuyoruz" dedi.

E-Devlet sistemindeki yeni hizmetlerle ilgili açıklamalarını yaparak, varis ve muris işlemleri gibi 10'dan fazla kurumun hizmetlerini tek bir platformda birleştireceklerini belirten Yılmaz, bu hizmetin bugünden itibaren kullanıma açıldığını duyurdu. Ayrıca toplantıda, engelli vatandaşlar için de yeni hizmetler ve düzenlemelerin yapılacağına dair bilgiler verdi.

Bakmadan Geçme