Eczacılar alanlara sığmadı

Türk Eczacılar Birliği ile 54 Ecza Oda Başkanlığının ortaklaşa organize ettiği 'Büyük Eczacı Mitingi' Ankara'da gerçekleştirildi. Mitinge 54 Eczacı Odası Üyeleri ile 81 İlden Eczacı, Eczacı teknisyeni, Eczacılık Fakültesi öğrencileri ve aileleri olmak üzere yaklaşık 5 bin kişi katıldı Eczacılar, Ankara-Anıtpark miting alanına sığmadığı için, polis alanı genişletmek zorunda kaldı.

Eczacılar alanlara sığmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eczacılar, 14 yıl aradan sonra sorunlarını dile getirmek için miting düzenledi. Büyük Eczacı Mitingi için binlerce kişi Ankara’da buluştu. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, “Bizleri görmeyenlere birliğimizi ve beraberliğimizi göstermek, mesleğimize karşı yapılan tüm haksızlıklara dur demek için bu mitingi organize ettik

Eczacılar, Türk Eczacıları Birliği’nin (TEB) çağrısıyla Ankara-Anıtpark’ta bir araya geldi. Saygı duruşuyla başlayan mitingde koronavirüs salgınında hayatını kaybeden 77 eczacı, 24 eczane teknisyeni ve iki eczacı odası çalışanı anıldı. Eczacılar miting alanına sığmadığı için, polis alanı genişletmek zorunda kaldı.

TEB yöneticileri ile bölge eczacı odaları başkanları kürsüden alanı selamlarken TEB Başkanı Arman Üney eczacıların taleplerine dikkat çekti. Üney, “Sesimizi duymayanlara duyurmak, bizleri görmeyenlere birliğimizi ve beraberliğimizi göstermek, mesleğimize karşı yapılan tüm haksızlıklara dur demek için alanlardayız, başkentimiz Ankara’dayız” mesajını verdi.

ilaç yokluklarına, ilaç fiyat farklarına, kontrolsüz açılan fakültelere, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kamu eczacısının hak kaybına, eczacıların yok sayılmasına karşı durduklarını söyledi. Mesleklerinin değersizleştirilmesine ve sorunlarının görmezden gelinmesine karşı bir araya geldiklerini belirten TEB Başkanı Üney, şöyle konuştu: “Bizler, sadece meslektaşlarımızın sorunlarını ve sıkıntılarını çözmek için mücadele etmiyoruz, bir bütün olarak mesleğimizi ve toplum sağlığını savunuyoruz. Mesleğimizi değersizleştiren tüm girişimlere karşı mücadele ediyoruz. Tek bir amacımız var, bu mesleğe hak ettiği değeri kazandırmak. Biz eczacılar halk sağlığını korumak için, halkımıza, milletimize hak ettikleri hizmeti sunmak için, onurlu ve haysiyetli bir şekilde mesleğimizi sürdürebilmek için buradayız. İlaç yoklukları son bulsun istiyoruz. Halkımız her ilaca her eczaneden kolayca ulaşsın istiyoruz. İlaç fiyat farkları olmasın, hastalarımızın cebinden para çıkmasın istiyoruz”dedi.

Büyük Eczacı Mitingi hakkında bilgi veren Konya Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. A. Hakan Koru; “ Türk Eczacılar Birliği ile 54.Ecza odasının birlikte düzenlediği “ Büyük Eczacı Mitingine” Konya Eczacı odası olarak gereken önemi ve desteği vererek katılım sağladık” dedi.

Bakmadan Geçme