Ederson, Brezilya Milli Takımı ve Fenerbahçe kadrosundan çıkarıldı
Fenerbahçe'nin Brezilyalı file bekçisi Ederson, yaşadığı sakatlık nedeniyle hem kulüp hem de milli takım formasından uzak kaldı.
Brezilya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, teknik direktör Carlo Ancelotti’nin, dünkü antrenmanda sakatlanan Ederson’un yerine Nottingham Forest’ta oynayan 29 yaşındaki John Victor’u kadroya dahil ettiği bildirildi. John Victor böylece kariyerinde ilk kez Brezilya Milli Takımı’na çağrılmış oldu.
Brezilya, 10 ve 14 Ekim tarihlerinde Güney Kore ve Japonya ile hazırlık maçlarında karşı karşıya gelecek.
Fenerbahçe cephesinden de benzer bir sakatlık açıklaması geldi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan bilgilendirmede, Ederson’un antrenman sırasında yaşadığı sakatlığın ardından sağlık kontrollerinin tamamlandığı ve oyuncunun kadrodan çıkarıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Profesyonel oyuncularımızdan Ederson’un yaşadığı sakatlık sonrası gerçekleştirilen MR görüntülenmesinde arka adalesinde kanama tespit edilmiştir. Maç kadrosundan çıkarılan oyuncumuzun tedavisine başlanılmıştır.”
Yaşadığı sakatlık nedeniyle bugün oynanacak Samsunspor karşılaşmasında da forma giyemeyecek olan Ederson’un tedavisine devam edileceği aktarıldı.