Edip Yıldız güven tazeledi

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) bugün 10. Olağan Genel Kurulunu yaptı. Mevcut Başkanı Edip Yıldız güven tazeledi ve yeniden Konya DSYB Başkanı seçildi.

Edip Yıldız güven tazeledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) bugün 10. Olağan Genel Kurulu, TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. 

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin sebep olduğu acının hüznü gölgesinde gerçekleştirilen genel kurulda üyeler yeni dönem yönetim kurulu başkan ve üyelerini belirlemek için toplandı. Yapılan oylama sonunda Edip Yıldız, yeniden Konya DSYB Başkanlığına seçildi. 

Yıldız’ın yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: 

Kasım Üstün, Mehmet Tartan, Ahmet Akiz, Ahat Şahin, Hasan Kara ve Ahmet Aydede. 

Konya DSYB Başkanı Edip Yıldız, yaptığı açıklamada, millet olarak Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin acısını yaşadıklarını söyledi. 

Depremin hemen sonrasında bölge için harekete geçerek 10 bin üretici adına süt ve süt ürünlerinden oluşan ilk yardım tırını bölgeye gönderdiklerini belirten Yıldız, “Depremzede kardeşlerimize üreticilerimiz adına yardımlarımız son güne kadar devam edecek. Acımız çok büyük. O nedenle bugün birlik olarak üreticilerimiz için yaptığımız ve yapacaklarımızı konuşmayacağız. Gün kenetlenme günü. Gün depremzede kardeşlerimizin yardımına koşma günü. Gün ele ele verip yaraları sarma günü. Bu amaçla üreticilerimizden aldığımız güçle onlar adına deprem mağduru kardeşlerimizin yardımına koşacağız. Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.”
 

Bakmadan Geçme