Edirne'nin tarih ve kültürü, Balkan Sempozyumu'nda buluşuyor

Edirne Valiliği'nin düzenlediği organizasyon kapsamında, kentte bulunan Balkan ülkelerinden 25 ressam, Edirne'nin benzersiz güzelliklerini resmediyor.

Vali Yunus Sezer'in başkanlığını yaptığı yürütme kurulu tarafından oluşturulan Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu, Balkan ülkeleriyle işbirliklerini daha etkin ve verimli hale getirmek amacıyla kuruldu.

Platformun ilk etkinliği olan 1. Uluslararası Balkan Sempozyumu, 7-8 Mart tarihlerinde Trakya Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Sempozyum, Balkanlar'ın kültürel ve sanatsal yönlerini ele alacak.

Organizasyon kapsamında Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya ve Sırbistan'dan gelen 25 ressam da kente davet edildi.

Ressamlar, Selimiye Meydanı, Meriç Köprüsü, Karaağaç Mahallesi ve Devecihan Kültür Merkezi gibi tarihi ve turistik alanlarda çalışmalarını sürdürüyorlar.

Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Mustafa Hatipler, ressamların 10 gündür Edirne'de misafir olduklarını ve eserlerini kentin çeşitli noktalarında oluşturduklarını belirtti. Ayrıca, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melihat Tüzün ve akademisyenlerin de bu çalışmaya dahil edildiğini ifade etti.

Etkinlikler kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu tarafından 7 Mart'ta "Altay'dan Tuna'ya" konseri gerçekleştirilecek ve sempozyum böylelikle sona erecek.

Bulgaristan'ın Mestanlı şehrinden gelen Kamber Osman Kamber, platformun Balkan ülkeleri arasındaki kardeşliği artıracağını ve Balkan ressamları olarak bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederken, Bulgaristan'ın Süzebolu bölgesinden Anjeline Nedin ise Edirne'de ressamlara konu olacak birçok eserin ve mekanın bulunduğunu dile getirdi.

AA

Bakmadan Geçme