Eğitim de denetim de şart!

Meram ilçesi sahipata mahallesi Muzaffer Hamit sokakta yıllardır süregelen trafik keşmekeşine yetkililerin kararı ile yolun ortasına duba dikerek çözüm bulunmuştu. Sorumsuz, saygısız ve kural tanımaz bazı sürücüler alınan tüm önlemlere rağmen yetkililerin denetimsizliği de eklenince kaldırımları yine araç parkları ile doldurdu.

Meram ilçesi sahipata mahallesi Muzaffer Hamit sokakta yıllardır süregelen trafik keşmekeşi yetkililerin duyarsızlığı nedeni ile tam bir kaosa dönüşmüştü.

Mahalle halkı kaldırımlara park eden araçlar nedeni ile artık kaldırımlarda değil yol ortasında yürürken her fırsatta durumu yetkililere bildirmelerine rağmen bir türlü önlem alınmamasından şikayet eder duruma gelmişlerdi.

Geçtiğimiz Ocak ayında Hakimiyet gazetesi olarak o mahalledeki park sorunu durumunu ortaya koyan bir haber yapmıştık. Haberimiz sonrası harekete geçen yetkililer, yolu dubalarla ikiye böldü. Bu uygulama sayesinde bölge halkı kaldırım işgali yapan parklardan kurtulmuştu. Artık park ihlali olmadığı gibi trafik akışında da büyük rahatlama olmuştu. 

Fakat bu uygulama da çözümlendiği düşünülen sorun, kendini bilmez, saygısız ve sorumsuz sürücülerin denetim eksikliğini fırsat bilerek tekrar kaldırım işgaline neden olan parkları yapmalarına neden oldu.

Bölge halkı yine aynı sıkıntıları yaşamaya başlarken trafik akışı da ciddi anlamda olumsuz etkilendi.  Dubalar koyarak sorunu çözme yolunda olan yetkililer, sorunların çözümü noktasında önemli ve vazgeçilmez bir unsur olan denetimi eksik bırakınca sorun tekrar ortaya çıktı. Eğitimsiz kişilerin denetimsiz kalması o bölge insanını eski sorunun daha büyüğü ile başbaşa bıraktı. Şimdi merak konusu  ise, yetkililerin nasıl bir yol ile bu sorunu çözmeye çalışacakları oldu. 

Mahalle halkından ismini vermek istemeyen bir memur ‘Mesele çözüm ürettikten sonra o sorunun tamamen ortadan kalktığına emin oluncaya kadar denetim yapmaktır. Bizim insanımızın büyük bir bölümü yasakları delmek kuralları yok saymak konusunda oldukça diyaretlidir.  Denetim şart’ derken
Ev hanımı olan B.K ise ‘Bu yolu yaya yada araçla asla kullanmıyorum. Araç parklarından dolayı kaza yaşanması riski çok fazla. Polis ekipleri sadece ana yollarda değil bu tür ana yollara çıkan kritik ara sokaklarda da denetim yapmalı. Burada trafik ekipleri denetim yapmıyor. İhbar ettiğimizde bile en az 4 yada 5 kez ihbar etmek zorunda kalırdık. Kimi zaman gelirler kimi zaman gelmezlerdi. Denetim şart’ derken denetimsizliğin her yerde olduğu ortaya çıkıyor!'

 
 

Özel Haber
Yorumlar 1
1konyalı 11 Haziran 2024 11:46

park sorununa çözümü belediye bulacak polisin işi yasalara uymayanlara ceza yazmak olur ancak parası olanlar için para cezası caydırıcı olmaz trafik insanların yaşadığı bir yerde kültürünü gösterir trafikte çok sorun varsa saygısız insan orda çok fazla anlamına gelir

Bakmadan Geçme