• Haberler
  • Konya
  • Eğitim-Sen: Laik eğitimi hedef alan politikalara son verilmeli

Eğitim-Sen: Laik eğitimi hedef alan politikalara son verilmeli

Eğitim-Sen Konya Şubesi, Zafer Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendika üyelerinin katıldığı açıklamada, laik ve bilimsel eğitimi hedef alan politika ve uygulamalara derhal son verilmesi gerektiği belirtildi.

Eğitim-Sen: Laik eğitimi hedef alan politikalara son verilmeli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Erdal Demiryakan yaptığı açıklamada “Türkiye’de siyasal iktidarın eğitim sistemini siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda, dini kural ve referanslara göre biçimlendirme isteği yetkili konumlardaki kişiler tarafından sıklıkla ifade edilmiştir. Son yıllarda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı, dini vakıf ve dernekler arasında çok sayıda iş birliği protokolü imzalanmıştır.” dedi.


Daha sonra ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi) hakkında konuşan Demiryakan, bir süredir ülke genelinde toplantılar yapıldığını ve çeşitli kararlar alındığını söyledi.


Erdal Demiryakan “Dini ve manevi değerleri merkeze alan ÇEDES Projesi etkin bileşeni dini referanslı kurumlar olması nedeniyle laik-bilimsel eğitim anlayışına ve eğitim bilimlerine  aykırı bir çerçevede hazırlanmıştır ve uygulamaya başlamıştır. Bu proje kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı hem programa katkı sağlayan hem de temsilci öğretmen kanalıyla öğrencileri bulan ve kamu mekanlarını kullandıran kurumlar olarak işlev görmektedir” ifadelerini kullandı.


Son olarak ise Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Erdal Demiryakan yaptığı açıklamda “Çocuklarımız, ÇEDES ve benzeri projelerle siyasi iktidarın siyasal-ideolojik hedeflerinin parçası haline getirilemez! Bu konuda eğitim emekçileri başta olmak üzere, öğrencilerimizi, velilerimizi ve demokratik kamuoyunu birlikte tavır almaya ve ortak mücadeleye davet ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme