Eğitime 12 Gün Boyunca Ara Verilecek! MEB'den Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı 12 gün sürecek tatilin haberin detaylarını paylaştı. Eğitim camiası 12 gün boyunca tatil yapacak.

Bir süredir, ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışılıyordu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatil kaldırılacak iddialarını kesin bir dille yalanladı fakat mevsimsel ara tatil olabileceğinin sinyalini verdi. Bu yıl 2. Dönem Ara Tatili’nin Ramazan Bayramı’na denk gelecek olması sebebiyle, Bakan Tekin bu yıl ara tatil olmayabilir açıklaması yaptı. MEB’in takvimine göre 8-12 Nisan 2024 tarihinde olan Nisan ara tatili, 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak, Ramazan Bayramı ile çakışıyor.

Ramazan Bayramı’nda 9 Günlük Tatil BeklentisiEğitime 12 Gün Boyunca Ara Verilecek! MEB'den Açıklama

Nisan ara tatili 8 Nisan Pazartesi günü başlayıp Cuma gününe dek sürecekti. Ramazan Bayramı ise 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Ramazan Bayramı geçtiğimiz yıl Mayıs ayına denk gelmiş, eğitim camiası bu sayede hem bayram tatili hem de ara tatil yapmıştı. Ancak bu yıl tarihlerin çakışması sebebiyle, ara tatil Ramazan Bayramı tatiline dönüşecek.

Ramazan Bayramı’nda toplam tatilin 9 gün sürmesi bekleniyor. Bir diğer tatil müjdesi ise yeni yıl tatili, 31 Aralık 2023 tarihinin Pazar gününe denk gelmesi sebebiyle 1 Ocak 2024 tarihi tatil edilecek. Böylece Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günüyle birlikte 3 günlük yeni yıl tatil fırsatı doğmuş olacak. Ramazan Bayramı ve yeni yıl tatili ile birlikte toplamda 12 günlük bir tatil fırsatı doğmuş olacak.

Özel Haber

Bakmadan Geçme