Eğitime yağış engeli: O ilde de eğitime ara verildi

Batman'da etkili olan sağanak yağış sele döndü. Eğitime bir gün ara verildi.

Batman’da dün etkili olan sağanak yağış sele sebebiyet verdi.  Bölgeye yaşanan yağış hakkında açıklama yapan valilik Eğitime 1 gün arar verdiğini bildirdi.

Kentte akşam saatlerinde etkili olan ve gece saatlerinde sağanak şeklinde yağan yağmur nedeniyle, birçok cadde ve sokak suyla doldu.
Sağanak nedeniyle Hürriyet, Gültepe, Fatih, Belde, Şafak, Karşıyaka, Kültür, Çamlıtepe ve Seyitler gibi birçok mahalledeki ev ve işyerlerini su bastı. Bazı araç sürücüleri de, yolda mahsur kaldı.


Cadde ve sokaklarda temizlik çalışmasına başlayan belediye ekipleri, iş makineleriyle mahsur kalan bazı vatandaşlara yardımcı oldu.
Yağış nedeniyle Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de giriş katını da, su bastı. Vali Ekrem Canalp, hastaneye gelerek incelemelerde bulundu.

OKULLAR 1 GÜN TATİL


Valilikten yapılan açıklamada okulların tatil olduğu aktarıldı. Valilik şunları paylaştı: "İlimizde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle Batman Belediyesi, AFAD, itfaiye, 112 ve diğer tüm acil müdahale birimlerimiz teyakkuz halinde olup, ihbarlara müdahale etmektedir. Kıymetli vatandaşlarımızın acil durumlar hariç olmak üzere araçları ile trafiğe çıkmamalarını ve bodrum katlardan uzak durmalarını önemle rica ederiz. İlimiz merkezinde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle Valiliğimizce 20.11.2023 Pazartesi günü eğitim-öğretime bir gün ara verilmiştir” denildi.

 

Bakmadan Geçme