Ehliyet sınavında üzerinden çıkanlar pes dedirtti

Kütahya'da ehliyet sınavına katılan bir şahısın üzerinden çıkanlar 'pes' dedirtti. Kopya çeken kişi ile suç ortağı adliyeye sevk edildi.

Olay Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde E-Sınav Merkezi’nde yaşandı. Ehliyet sınavına katılan B.K. kopya çekmek için sınava gizli kamera ve ’böcek’ adı verilen özel dinleme cihazı getirdi. Yakalanmamak için kamerayı gömlek düğmesinde gizletti. İşte bu şekilde kopya çekmekte ona yardım eden arkadaşına soruları görüntülü şekilde iletti. Kulağındaki özel dinleme cihazıyla cevapları duydu, soruları kolay şekilde yanıtladı. 

Sınav odasındaki görevli öğretmenler kişinin kopya çektiğini fark edince durumu yetkili şahıslara bildirdi. Olay yerine gelen Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği ekipleri operasyon düzenledi. Operasyon sonucu kopya çekmek için B.K.’ya yardım eden şahıs B.K. ile birlikte adliyeye sevk edildi.Ehliyet sınavında üzerinden çıkanlar 'pes' dedirtti

Daha sonra B.K. kulağındaki "böcek" cihazının çıkartılması için Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesine götürüldü ve cihaz cımbızla çıkartıldı. İşlemlerden sonra emniyete götürülen B.K.’nın suç ortağı F.K.’ da yapılan teknik ve fiziki çalışma sonucu yakalandı.

Bakmadan Geçme