• Haberler
  • Güncel
  • Ehliyetiniz varsa bu habere dikkat! Bunu yapmazsanız ehliyetiniz elinizden alınabilir

Ehliyetiniz varsa bu habere dikkat! Bunu yapmazsanız ehliyetiniz elinizden alınabilir

Milyonlarca ehliyet sahibini ilgilendiren önemli bir uyarı geldi! Ehliyetiniz varsa, bu bilgilere dikkat kesilin, aksi takdirde büyük cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Ehliyetiniz varsa bu habere dikkat! Bunu yapmazsanız ehliyetiniz elinizden alınabilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ehliyet sahibi olan herkes için son uyarılar geldi. Yüksek cezaları önlemek için son tarihleri kaçırmamanız önemlidir. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

1 Ocak 2016'dan itibaren eski tip sürücü belgelerinin yenilenmeye başladığı bir dönemi hatırlatmak isteriz. Şu an 2023'teyiz ve sürücü belgesi sahibi olan vatandaşlar, ehliyetlerini nasıl yenileyeceklerini araştırmaktadır. Eski tip ehliyete sahip olan vatandaşlar, Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü üzerinden randevu alarak 15 TL karşılığında eski tip sürücü belgelerini yenileyebilirler. Ancak bu yenileme işlemlerini yapmayan vatandaşlara idari para cezaları uygulanacaktır.

Son alınan karara göre eski tip ehliyetler, iki yıl daha kullanılabilir durumda. Eski tip sürücü belgesini değiştirmek isteyenler, ALO 199, ALO 199 Mobil Uygulama veya nvi.gov.tr resmi internet sitesi üzerinden randevu alabilirler. Yenileme işlemi için gerekli olan belgeleri teslim etmek ve 15 TL ücreti ödediğinize dair dekontu sunmak gerekmektedir. Eski tip ehliyet yenileme işlemleri 31 Aralık 2024 tarihine kadar gerçekleştirilebilir. Bu işlem için kimlik kartı, eski sürücü belgesi, sürücü sağlık raporu, son altı ay içinde çekilmiş bir biyometrik fotoğraf, sağlık raporunda yer almayan durumlarda kan grubu kartı ve 15 TL harç bedelini ödediğinize dair dekontun ibraz edilmesi gerekmektedir.

Bakmadan Geçme