Ekici, Konya Çevreyolu Projesinin Neden İlerlemediğini Sordu

Gelecek Partisi kontenjanından CHP Konya 2. Sıra Milletvekili adayı Hasan Ekici, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde başlanan ve 2020 yılında bitirilmesi planlanan 122 km. Uzunluğundaki Konya Çevreyolu projesinin halen bitirilemediğini, 54 km olan 3. Kısımın diğer birçok proje gibi yatırım programına dahi alınmadığını belirterek '-Bu durum Konyalı seçmenin oylarının garanti görülmesinin doğal sonucudur' dedi.

Ekici, Konya Çevreyolu Projesinin Neden İlerlemediğini Sordu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONYA HABER: Hasan Ekici, Konya’nın yarım kalan projelerinin neden bitirilemediğini hazırladığı videolarla sosyal medya üzerinden sormaya devam ediyor. 

2020 YILINDA BİTMESİ GEREKİYORDU
Konya’nın projelerini yakından takip ettiklerini ifade eden Hasan Ekici, 2020 yılında bitmesi gereken Konya Çevreyolu Projesi’nin üç etaptan oluştuğunu ve sadece 22 km uzunluğundaki 1. etabın bittiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “-46 km uzunluğundaki 2. etabında çalışmalara 2020 yılında başlandı. Projenin en zorlu ve maliyetli etabı olan 54 km uzunluğundaki 3. etabında hiçbir ilerleme yok. 2023 yılındayız ve 2020 yılında bitmesi gereken Konya Çevre Yolu Projesi’nin ne zaman biteceği belli değildir. Şehir nüfusu her geçen gün artarken yoğunlaşan trafik kimsenin dikkatini çekmiyor mu? Her geçen gün dış göç alan Konya’da nüfus hızla artmakta, ama artan nüfusa yeterli ulaşım hizmeti sunulamamaktadır. İhmal edilen Çevre yolu Konya için artan trafik yoğunluğu olarak geri dönmektedir. Hemşerilerimizin trafik mağduriyetleri artmaktadır. Çevreyolunun Konya’nın diğer illerle ulaşımını güçlendirecek olması ve ticaret hacmini geliştirecek olması da önemlidir.”

İKTİDAR GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞIYOR
Konya’nın yıllardır destek verdiği iktidar partisinin artık güç zehirlenmesi yaşamakta olduğunu söyleyen Ekici, iktidar partisinin “ne yaparsak yapalım yine bize oy verecekler” düşüncesinin Konya’ya pahalıya malolacağını da sözlerine ekledi. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapacağı süreçte Konya’nın sorunları birlikte takip edeceklerini ifade Eden Hasan Ekici, tek adam yönetiminin ülkemizi oldukça geriye götürdüğünü ve bu durumdan kurtulmak için 14 Mayıs’ın son fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

KONYA HABER - HAKİMİYET
 

Bakmadan Geçme