Ekmeğe yeni bir zam daha

Ekmek fiyatlarındaki artışlar temmuz ayında tüm ülkeye yayılacak. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarının bu ay itibarıyla 7 ila 7,5 lira arasında olacağını açıkladı.

Ekmeğe yeni bir zam daha
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimlerin ardından enerji ve ekmekte ilk zam gözlemlenmişti. Ardı ardına birçok şehirde ekmek zamları gerçekleşince, 'ekmek 10 lira olacak' iddiaları ortaya atıldı. Ekmek fiyatı 10 lira olmasa da ülke genelinde fiyatlar yükseldi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, açıklamalarını Ankara'daki federasyon genel merkezinde yaptı.

"KESİNLİKLE 10 LİRA OLMAYACAK"

Balcı açıklamasında, "Fırıncılıkla hiç ilgisi olmayan, dernek adı altında bulunan kişiler, 'ekmek 10 lira olacak' ifadelerini tekrar gündeme getirmeye başladılar. Ayrıca uncularda ekmek fiyatlarını konuşmaya başladı. Bu mesleği icra etmeyen, açıklama yapma yetkisi olmayan kişilerin, halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda bilgilendirme yapmasını doğru bulmuyoruz.

"SEKTÖRDEKİ SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ"

Balcı, temmuz ayı içerisinde illerde fiyatların peyderpey uygulanmaya başlanacağını belirterek, "Bazı illerde 200 gram ekmeğin fiyatı 7 lira olarak uygulanırken, bazı illerde 210 gram için 7.5 lira fiyatı uygulanacak. Bu, illere göre değişiklik gösterebilir, ancak 200-220 gram aralığında değişiklikler olabilir.

Esnafımız, fiyat farkını minimum seviyede tutmaya çalışırken sektördeki sorunları gidermeye çaba gösteriyoruz. 200 gram ekmeğin kilosu 7 lira olduğunda 35 lira olur. Eğer 210 gram 7.5 lira olursa, bu da 35.5 lira olur. 220 gram ise 34.5 liraya denk gelir. En fazla 35.5 liranın üzerinde olmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kesin bir fiyat belirtmek doğru olmaz, ancak 35 liranın üzerinde olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim." şeklinde açıklamalarda bulundu.


 

Bakmadan Geçme