Ekonomik krizle boğuşuyordu. Emlak devi iflas etti…

Emlak ve gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden Eval İnşaat, iflasını duyurdu.

Türkiye’nin de etkilendiği ülkeler arasında yer aldığı ekonomik kriz nedeniyle iflas haberleri peş peşe geliyor. ABD, İngiltere, Almanya, Hollanda ve Çin’in ardından bir iflas haberi de Türkiye’den geldi.

İSTANBUL’DA BİNALARI VARDI!

İstanbul’da büyük projelerde imzası bulunan Eval İnşaatın iflasını duyurduğu öğrenildi.

yeniakit.com.tr’in derlediği habere göre İstanbul'da yürüttüğü inşaatlarla isminden söz ettiren Eval İnşaat iflas etti. Mahkemenin kararı ile birlikte şirketin tasfiyesine geçildi. Son zamanlarda duyulan Esenyurt’ta binlerce dairelik bir proje geliştiren şirketin sahipleri Aydın Arvas ve avukatı kurşunlanmıştı.

ALACAKLILAR TOPLANTISI 10 EKİMDE

halktv.com.tr’nin haberine göre ise Bakırköy 3. Asliye Tic. Mahkemesi, 13 Temmuz’da Eval İnşaat ve Ticaret Limited Şti için iflas kararı verdi. Mahkemenin verdiği iflas kararı ile birlikte şirketin tasfiyesi için dosya Bakırköy 1. İcra İflas Müdürlüğü’ne gönderildi. Birinci alacaklılar toplantısı ise 10 Ekim günü yapılacak.

DEV PROJEDE 1.300 DAİRE VAR

20 yıldan fazla bir süredir konut ve işyeri inşaatı alanında faaliyet gösteren Eval İnşaat, bu süre zarfında birçok konut projesini başarıyla tamamladı. Şirketin en büyük ve dikkat çeken projesi ise Esenyurt'ta bulunan "Eval Park Projesi" oldu. Bu devasa projede toplam 1300 daire yer alıyordu.

Kaynak: yeniakit.com.tr * halktv.com.tr

Derleme: hakimiyet.com

Bakmadan Geçme