• Haberler
  • Siyaset
  • Ekonomist isimden Mehmet Şimşek'e: Hangi kaynaktan bahsediyorsunuz?

Ekonomist isimden Mehmet Şimşek'e: Hangi kaynaktan bahsediyorsunuz?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kaynak kullanımında, yatırım, istihdam, üretim ve özellikle ihracata öncelik vereceklerini açıklaması üzerine Zafer Partisi Kalkınma politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz, Şimşek'e 'Hangi kaynaktan bahsediyorsunuz?' dedi.

Ekonomist isimden Mehmet Şimşek'e: Hangi kaynaktan bahsediyorsunuz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zafer Partisi Kalkınma politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz, “ Bakan Şimşek ‘Kaynak kullanımında, yatırım, istihdam, üretim ve özellikle de ihracatı önceliklendiriyoruz’ demiş. Hangi kaynaktan bahsediyorsunuz. Ülkedeki tüm kaynakları özelleştirme adı altında ya sattınız yada yandaş firmalara en ucuza kiraladınız. Bulduğunuz yeni dış borçları da (Kur Korumalı Mevduat) KKM üzerinden faiz ve rant lobisine aktarıyorsunuz.
İstihdam konusunda da ucuz işgücü altında Suriyelilerin veya kaçak yabancının istihdam edilmesinin önünü açtınız.  Üretim yerli ve milli katma değerli olmaktan çıktı. Çiftçisinden imalat sanayicisine kadar tamamına yakını ithal girdi bağımlısı oldu. Ulusal pazarı ithalatçıların ele geçirmesine izin verdiniz. 
İhracatımızın önemli bir kısmı dahilde işleme rejimi, montaj veya fason imalat üretimi düzeyinde kaldı. İthalata bağlı ihracatı hakim kıldınız. Ülkemiz samanı, buğday, mısırı, hayvanı bile ithal eder duruma geldi. Zafer Partisi Planlı Kalkınma modeli ile küresel güçlere hizmet eden bu politikalara son verecek.” İfadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme