• Haberler
  • Ekonomi
  • Ekonomist İslam Memiş'ten büyük uyarı! Eylül ayı gelmeden alın, bu bir fırsattır...

Ekonomist İslam Memiş'ten büyük uyarı! Eylül ayı gelmeden alın, bu bir fırsattır...

İslam Memiş yatırımlar konusunda vatandaşı uyarmaya devam ediyor. Memiş bu kez de katıldığı yayında Eylül ayını işaret etti. 'Paranız varsa bunu alın…'

Ekonomist İslam Memiş'ten büyük uyarı! Eylül ayı gelmeden alın, bu bir fırsattır...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke ekonomisi ve yatırımcılar için kritik değerlendirmelerde bulunmaya devam eden Memiş geçen yıldan örnek vererek, “Nasıl finans dünya sistemini kabul etmemiş bir dünya varsa karşınızda şu anda enflasyonla mücadele etmeyi sürdürüyorlar. Ben resesyon ihtimalini çok güçlü görüyorum. Hafif geçişken bir süreç beklemiyorum. Özellikle riskler artmaya devam ediyor.” dedi.

“BU BİR ALIM FIRSATIDIR, PARANIZ VARSA BUNU ALIN”
Yaptığı yatırım tavsiyeleri ile yatırımcılara seslenen Memiş, döviz alacaklar için önemli iddialarda bulundu. Dövizde Euro’ya dikkat çeken Memiş, “Paranız varsa ve döviz alacaksanız bunun adı Euro’dur. Çünkü Euro dolar paritesi bu hafta 10,50 seviyesine kadar geriledi. Bu kısa vade için alım fırsatıdır. Yarın akşam FED kararını gördükten sonra tekrar bir yoruma ihtiyaç var. Ancak FED’in faiz kararından sonra bir miktar daha çekilme olursa bu sefer 1,09,50 seviyesi destek konumunda çalışır. Ama yine de Euro dolar politesi yıl sonuna baktığımız zaman dolar TL mi, Euro TL mi sorusunun cevabı Euro TL kuru. Dolar endeksi 100 seviyesinin altına sarktığı zaman Euro dolar seviyesinin 12 seviyesinin üzerine atak gerçekleştirdiğini hep beraber görmüş olduk. Benim fikrime göre yarın akşam 25 baz puanı bir faiz artırımı gelir diye bir beklentim yok. Benim beklentim yüzde elli, yüzde elli olarak.” açıklamalarına yer verdi.

Ekonomist İslam Memiş'ten büyük uyarı! Eylül ayı gelmeden alın, bu bir fırsattır

"DİRENÇ NOKTALARINI KIRMAYA DEVAM EDECEK"
Dolar kurunun şu an için bekleme moduna geçtiğini ifade eden Memiş, “Resmi piyasayla, serbest piyasa yine farklılıklar oluşmaya devam ediyor. Özellikle yarın akşam saat 21,00 ve 21,30’da Amerika Merkez Bankası FED’in faiz kararı var. FED’in faiz kararlarında dolar endeksinde bir dalgalanma yaşanacağı için dolat TL kurunda bir dalgalanma yaşanması normal bir süreç olacaktır. Gözlerimiz yarın akşam Amerika Merkez Bankası FED’in faiz kararında olacak. Dolar, TL kurunda sakin seyir stabil devam ediyor ancak Ağustos ayının ilk haftasıyla birlikte dolar kurunda yukarı doğru hareketlerin devam edeceğini bahsetmiştim. Yine özellikle Temmuz ayı enflasyon rakamı Ağustos ayının ilk haftasında açıklanacak ve yüksek enflasyon karşısında da dolar kuru direnç noktalarını yavaş yavaş kırmaya devam edecek. 27,28 lirayı gözüne kestiren bir kur karşımızda olacak. Daha sakin bir modda yoluna devam edecek bir dolar kuru var karşımızda.” şeklinde konuştu. 
 

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

Bakmadan Geçme