• Haberler
  • Ekonomi
  • Ekonomist Selçuk Geçer doların 73 lira olacağı tarihi açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer doların 73 lira olacağı tarihi açıkladı!

Doları olan vatandaşlar kurun kaç liraya gideceğini merak ederken, Selçuk Geçer'den gelmiş geçmiş en yüksek dolar tahmini duyurdu. İşte Selçuk Geçer'e göre doların 73 liraya çıkacak olmasının sebebi.

Ekonomist Selçuk Geçer doların 73 lira olacağı tarihi açıkladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, son açıklanan Orta Vadeli Plan ile ilgili çarpıcı bir tahminde bulundu. Hükümetin 2026 yılı için öngördüğü dolar kurunu ele alan Geçer, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, dolar kurunun tahmin edilenden çok daha yüksek bir seviyeye çıkacağını iddia etti.

Hükümetin açıkladığı 47 liralık dolar kuru tahmininin yanılacağını öne süren Geçer, dolar kurunun aslında 73 TL seviyelerine çıkacağını öngördü.

Uzman ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin yeni açıkladığı program hakkında (OVAP) iddialar da bulundu.

Ekonomist Selçuk Geçer doların 73 lira olacağı tarihi açıkladı!

Geçer, sosyal medya hesabından dolar ve enflasyonun beklentilerin üzerinde olacağını kaydederken dolar yatırımcısı için, “o rakamı ikiyle çarpın” dedi:

“Orta Vadeli Program

İŞTE ORTA VADELİ HEDEF

2024 Enflasyon yüzde 33 Dolar 36.80 TL,

2025 enflasyon yüzde 15.2 Dolar 43.88 TL,

2026 enflasyon yüzde 8,5 Dolar 47.80 TL.

ÇARPI 2 yapın siz!!!”

DİKKAT SIRAT KÖPRÜSÜ YA DÜŞTÜN YA GEÇTİN!
Küresel piyasalarda ve Türkiye’de yaşanan gelişmeleri ekonomi düzleminde vatandaşa aktaran ve yatırımcıya uyarılarda bulunan Selçuk Geçer YouTube hesabı üzerinden “Dikkat sırat köprüsü ya düştün ya geçtin” başlıklı bir yayın paylaştı:

Ekonomist Selçuk Geçer doların 73 lira olacağı tarihi açıkladı!

TEMEL SEBEBİ VERGİ VE ZAMLAR
“Enflasyon üzerinde oluşan baskının devam edeceğini ve bu baskının maliyet enflasyonuna dönüşecek. Bunun en temel sebebi Türk lirasındaki değer kaybı ve ücretlendirmeler değil vergiler ve zamlardır.”

Bakmadan Geçme