Ekonomistlerden zam değerlendirmesi: daha bu ne ki?

ÖTV'nin artırılmasının ardından benzin ve motorin fiyatlarına tarihi zamlar yapıldığı haberleri gündeme bomba gibi düştü.

Ekonomistlerden zam değerlendirmesi: daha bu ne ki?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, akaryakıtta ÖTV tutarlarının artırılması kararı alındı. Bu karar doğrultusunda, benzinde ve motorinde ÖTV tutarlarına 5 lira, LPG'de ise 4 lira artış yapıldı. KDV ile birlikte, bu artışın 6 lirayı aşması beklenmektedir.

Ekonomistler, bu akaryakıt zammını değerlendirdi. Bazı ekonomistler, "Daha bu ne ki! Hiç haykıran yok, tercihi çivili yataktan yana kullandınız" şeklinde eleştirel bulundular. İşte ekonomistlerin yaptığı değerlendirmeler...

"DAHA BU NE Kİ?"

İktisatçı Mustafa Sönmez, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda ÖTV'ye gelen zamlara tepki gösterdi. Sönmez, "Benzine 5 TL ÖTV zammı, 1 TL de KDV'si, 6 TL ZAM! İstanbul'da benzin 33 TL'nin, motorin 32 TL'nin üstünde. 1,1 trilyonluk ek bütçeye ek olarak Erdoğan'a 2.1 trilyona kadar borçlanma yetkisi verildi. Nereden gelecek değirmenin suyu? Vergiden. Vur abalıya. Daha bu ne ki." ifadelerine yer verdi.

'KERAMETİ KENDİNDEN MENKUL BİR POLİTİKA'

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Ötv zammına yönelik, "Akaryakıt ürünlerinin litresine 5 TL ÖTV zammı gelmiş! KDV’sini de hesaba katarsanız yaklaşık 6 TL zam! Kerameti kendinden menkul bir politika uygulayacaksın, devletin bütçesini alt üst edeceksin, eleştireni terörist olmakla suçlayacaksın, sonra bütün cezayı fakir fukaraya keseceksin! Seçimden önce “sizin faiz artırmaktan başka çözümünüz yok ki” diyen iktidar ve onun yandaşları, bu gece utanmanın zerresini yaşıyor musunuz acaba? Gerçekten merak ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme