Elazığ afet bölgesi ilan edilecek mi?

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesi konusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiğini bildirdi.

Elazığ afet bölgesi ilan edilecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,  Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ve bu talebi kendisine ilettiğini söyledi. 
 
Depremlerin ardından, depremden etkilenen 10 il de afet bölgesi ilan edilmişti. Ancak Bu iller arasında Elazığ yer almamıştı. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Anayasanın 119. maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak OHAL ilan etme kararı aldık. Depremin yaşandığı 10 ilimizi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan ediyoruz. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayan ve 3 ay sürecek OHAL kararıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız.'' sözlerini kullanmış ancak Elazığ bu kapsama alınmamıştı.  Bu durumun ardından ciddi bir hasarın oluştuğu Elazığ'da kamuoyunun beklentisi Elazığ'ında bu kapsama alınmasıydı. Konuyla ilgili ilk nitelikli görüşmeyi yapan Erol, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ve bu talebi kendisine ilettiğini sosyal medya hesabından açıkladı.Gürsel Erol, Erdoğan ile görüştü

 


"TALEBİMİZİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İLETTİM"
Milletvekili Erol, yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu: "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde Elazığ’ın “afet bölgesi” ilan edilmesine dair talebimizi telefon görüşmesi ile Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Elazığ halkı adına Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ederim."
 

Bakmadan Geçme