Elazığ'da maden ocağında göçük!
Elazığ'ın Palu ilçesindeki özel bir krom madeninde meydana gelen göçükte 1 işçi enkaz altında kaldı. AFAD ve UMKE ekipleri madenin girişinde zamanla yarışıyor.
Elazığ’ın Palu ilçesinde 1 Ağustos 2025 sabahı saat 09.54’te özel bir krom madeninde göçük meydana geldi. Göçük sırasında ocakta bulunan işçilerden üçü kendi imkanlarıyla ve ekiplerin yardımıyla kurtarılırken, bir işçi göçük altında mahsur kaldı.
İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Maden çevresi güvenlik çemberine alındı ve diğer işçiler tahliye edildi.
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, olay yerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Göçükten üç işçimiz kurtarıldı, bir işçimiz halen göçük altında. Arama kurtarma çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Ekiplerimiz zamanla yarışıyor.”
KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, göçüğün saat 09.54'te meydana geldiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
"Bir işçi göçük altında kalmıştır. Olayın hemen ardından AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, göçük altında kalan işçiye ulaşılması için yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları yoğun şekilde devam etmektedir."
