• Haberler
  • Ekonomi
  • Elektrikli araç almak isteyenlere bir darbede oradan: Resmen bitecek denildi!

Elektrikli araç almak isteyenlere bir darbede oradan: Resmen bitecek denildi!

Son gelen açıklamaya göre vatandaşlar arasında hızla yayılan elektrikli araçlar, 2025'te hammadde tedarikinde sıkıntılara yol açabilir ve üretim kesintilerine neden olabilir. İşte tüm detaylar...

Elektrikli araç pazarı yoğun hareketlilik gösterirken, sektörün geleceğiyle ilgili dikkat çekici bir açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre, sektörün karşılaşabileceği bir sorun, hammaddelerin sıkıntıya girebileceği yönünde. Uzmanlar, bu konuda uyarılarda bulundu.

PİYASA ÇİN'İN TALEBİNE YETİŞEMİYOR
Bir Fitch Solutions araştırma birimi olan BMI, 2025 yılına kadar bir lityum arz açığı olacağını tahmin edenler arasında bulunuyor. Çin'in lityum talebinin arzı aşmasının bu açığın ana sebebi olduğunu belirten BMI, Çin'in elektrikli araçlara yönelik lityum talebinde büyük bir artış öngörüyor. Ancak bu artışa karşılık Çin'in lityum arzının yetersiz kalacağını vurguluyor.

Dünya Ekonomik Forumu'nun tahminlerine göre, 2030 yılına kadar küresel lityum talebinin 3 milyon metrik tonun üzerine çıkacağı öngörülüyor. Elektrikli araç satışlarının hızla artması bu talep artışının ana nedeni olarak görülüyor.

Lityum endüstrisi için bu talep artışının arzı karşılayamayabileceğini belirten Deutsche Bank'ın lityum ve temiz teknoloji hisse senedi araştırma direktörü Corinne Blanchard, "Temelde lityum endüstrisi için bir kıtlık olduğuna inanıyoruz. Elbette arzın artacağını tahmin ediyoruz, ancak talep çok daha hızlı bir şekilde artacak" dedi.

Bakmadan Geçme