• Haberler
  • Ekonomi
  • Elektrikli otomobil piyasasını alt üst etti! Togg, Chery'nin pabucu erken dama gitti

Elektrikli otomobil piyasasını alt üst etti! Togg, Chery'nin pabucu erken dama gitti

Türkiye'deki otomobil pazarına hızlı ve sessiz sedasız giriş yapan elektrikli otomobil üreticisi BYD, 12 bin adetten fazla sipariş alarak rekor kırdı.

Gün geçtikçe gelişen ve talebin arttığı elektrikli otomobil sektörüne ilişkin bir marka daha Türkiye pazarına giriş yaptı.

12 BİNDEN FAZLA SİPARİŞ ALDI

Rüştünü ispat etmiş markalardan BYD, geçtiğimiz haftalarda Türkiye’de satışa sunacağı ilk modelini duyurarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Sipariş noktasında beklentilerin üzerinde performans gösteren BYD, önümüzdeki birkaç aylık süre için 12 binden fazla sipariş aldığını açıkladı. BYD'nin Türkiye'de piyasaya bu kadar hızlı ve sessiz girerek büyük isim yapması Togg ve Chery'i gölgede bıraktığı söylentilerini beraberinde getirdi. Fakat yine de milyonlarca vatandaşın gönlünde yatan elektrikli otomobil markasının Togg olduğu biliniyor.

Elektrikli otomobil piyasasını alt üst etti! Togg, Chery'nin pabucu erken dama gitti

YENİ MODEL DE TÜRKİYE’YE GELİYOR

BYD ATTO 3, Türkiye pazarında yerini alacak ve tam elektrikli C SUV segmentine katılacak. Bu heyecan verici model, Kasım ayı itibariyle Türkiye'deki müşterilere sunulacak. Ayrıca, 2024 yılının başlarında tasarım ödüllü D segmentindeki BYD SEAL ve E segmentindeki BYD HAN modelleri de Türkiye'de bulunabilir olacak.

Elektrikli otomobil piyasasını alt üst etti! Togg, Chery'nin pabucu erken dama gitti

DÜNYADA SATIŞ REKORU KIRDI

2022 yılında 1.86 milyon araç satışı gerçekleştiren BYD, hızlı bir şekilde dünyanın önde gelen yeni enerji araç üreticisi haline geldi. Geçtiğimiz günlerde marka, tüm dünyada ulaşılan ilk üretici olarak 5 milyon yeni enerji araç satışını aştığını açıkladı. Bu başarı, BYD'nin çevre dostu ve inovasyon dolu otomobilleriyle nasıl büyüdüğünün bir göstergesidir.

Kaynak: hakimiyet.com

Bakmadan Geçme