Elon Musk, tweet görüntülemelerine neden sınır getirdi?

Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter, geçtiğimiz günlerde hayretler içerisinde bırakan yeni bir karara daha imza atmıştı. Twitter'daki tüm kullanıcılara günlük Tweet görüntüleme sınırı getirilmişti.

Elon Musk, tweet görüntülemelerine neden sınır getirdi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Musk, söz konusu kararın çok yüksek hacimlere ulaşan veri kazıma ve sistem manipülasyonlarına karşı alındığını belirtirken yerel medyada bir iddia daha ortaya atıldı. Bir medya kuruluşundan kaynak alınan bu iddiaya göre Musk’ın Google’a bulut hizmeti için ücret ödemediği, son yaşanan kısıtlamaların da bunun bir sonucu olduğu ifade edildi.

Söz konusu iddialara göre Elon Musk, Twitter’ın faydalandığı Google'ın bulut hizmeti için ücret ödememeye başladı. Google da bu karar sonucunda Twitter’a yönelik kısıtlama kararı aldı. Bu kısıtlama kararı sonucunda Twitter ekibi, çareyi kısıtlamanın etkilerini kullanıcılara yansıtmakta buldu.

Ancak Google’ın ücret ödenmemesi durumuna karşı Twitter’a yönelik herhangi bir kısıtlama yapıldığı bilgisi yer almıyor. .

21 Haziran tarihli haberde Twitter’ın yeni CEO’su Linda Yaccarino sayesinde faturaları yeniden ödemeye başladığı bildiriliyor. Aslında haberin özü de bu. Fakat kısıtlama bilgisi, ödeme yapılmaması durumunun devam etmesi halinde şu şekilde bahsediliyor.

Yani Bloomberg, Twitter’ın ödeme yapmaması halinde Google’ın kısıtlamalarıyla karşılaşabileceğini bildiriyor. Ancak Twitter, yeni CEO'su ile ödemeleri devam ettirerek bu durumu ortadan kaldırmıştı.

Aktarılan bilgilere göre yeni CEO’nun kararı sonrasında iki şirketin ilişkileri normale dönmeye başladı. 

Bakmadan Geçme