Emekli maaşı 25 bin TL mi oluyor? Zam müjdesi geldi!

'Ankara Saati' programına katılan Ekonomi Gazetecisi Erdal Sağlam, emekli maaşlarına gelecek zamlar ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. 'Yüksek oranlı bir zam gelecek'

Emekli maaşı 25 bin TL mi oluyor? Zam müjdesi geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elif Doğan Şentürk'ün sunduğu 'Ankara Saati' programına canlı yayın ile bağlanan Ekonomi Gazetecisi Erdal Sağlam emeklilere ocak ayından önce bir zam geleceği öngörüsünde bulundu. Sağlam, "En azından yılbaşında yapılacak zammın yüksek bir zam olarak erkenden açıklaması olacaktır. Çünkü geçmiş seçimde de aynısı yapılmıştı bir mağduriyet yaşanmıştı ve erkenden bir açıklama yapılmıştı. Ama yılbaşından önce açıklansa bile işçinin maaşı alması Şubat ayını bulacak. O noktaya geldiğimizde de enflasyon zaten 60-70 olacak." şeklinde konuştu. 

YÜKSEK ORANLI BİR ZAM GELECEK"

Geçmiş dönemde de emeklinin mağduriyet yaşadığı iddiasında bulunan Sağlam, "Ortada bir mağduriyet var. Emeklinin mağduriyeti çok daha yüksek. Önümüzdeki temmuz ve ağustos aylarında enflasyon yüzde 20'ye yaklaşacak. Yani yüzde 25 olarak verilen zam 2 ay içinde erimiş olacak. Geriye dönük mağduriyetler olacak hem de 2024'ün ilk yarısında enflasyon artmaya devam edecek. O yüzden yılbaşını bekleyemeden ya ara zam verilebileceğini ya da yılbaşı zammının erkenden açıklanacağını düşünüyorum. Birkaç ay sonra memurlarda aynı mağduriyeti yaşayıp ses çıkarmaya başlayacaklar. Bizi zor bir dönem bekliyor. O yüzden de emeklilerin baskısı devam ederse önceden görece yüksek oranlı bir zam gelecek. Ama herkesin şunu düşünmesi lazım yüksek oranlı bir zam alsanız bile 1-2 ay içinde satın alma gücünüz yine azalacak." dedi.

Emekli maaşı 25 bin TL mi oluyor? Erdal Sağlam yüksek oranlı zam müjdesi verdi!

Bakmadan Geçme