• Haberler
  • Ekonomi
  • Emekli maaşları yükselecek: Bunları yapan 7500 TL'yi kapacak!

Emekli maaşları yükselecek: Bunları yapan 7500 TL'yi kapacak!

Yeni ekonomi yönetimi tarafından en düşük geliri alan emekliler için çeşitli çalışmalar yürütülürken, taban maaş alan emekliler için daha yüksek maaş almanın yöntemleri belli oldu. İşte detaylar...

Emekli maaşları yükselecek: Bunları yapan 7500 TL'yi kapacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Emekli maaşlarına yapılan artışlarla birlikte, emeklilik döneminde daha yüksek bir gelire sahip olmak isteyenler için doğru planlama oldukça önemli hale geliyor. Asıl sırrın, emeklilik zamanında değil çalışma sürecinde doğru adımlar atarak emeklilik planlamasına erken başlamaktan geçtiği belirtiliyor. İşte emeklilik döneminde daha yüksek maaş almanın 8 zümrüt kuralı…

Ocak ve temmuz aylarında yapılan zamlarla birlikte emekli maaşları yeniden yükselişe geçiyor ve Temmuz ayı itibarıyla milyonlarca emekli, yeni maaşlarını almaya başlıyor. Ancak emekli olmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var. Emeklilik kök maaşı hesabı bu konuda büyük bir önem taşıyor ve emeklilerin merak ettiği konuların başında geliyor.

Emekli maaşları yükselecek: Bunları yapan 7500 TL'yi kapacak!

Emekli olmadan önce alınacak tedbirler ve yapılacak doğru planlama, emekli maaşınızı artırmanızı sağlayabilir. Emekli maaşı hesaplanırken sizin çalışma hayatınız boyunca SGK’ya bildirdiğiniz kazançların tümü ele alınıyor. Bu nedenle prime esas kazancınız, yani SGK’ya bildirilen brüt maaşınız büyük önem taşıyor. Eğer brüt maaşınız asgari ücretten düşük gösteriliyorsa, bu durum emekli maaşınızı olumsuz etkileyebilir. Düzenli olarak ödenen yemek parası, ikramiye gibi ödemelerin bordroda brüt maaşa eklenip eklenmediğini kontrol etmek gerekiyor.

Emekli maaşınızın her yıl artması için brüt maaşınızın asgari ücretin üzerinde olması da çok önemli. Aynı zamanda primlerinizi kendiniz ödüyorsanız, yani Bağ-Kur’lu veya isteğe bağlı sigortalıysanız, mümkün olduğunca tavan ödemeye gayret etmelisiniz. Tavan ödeme, brüt asgari ücretin 7.5 katıdır. Ayrıca iki yerde sigortalı olmak da emekli maaşınızı artırmak için bir yol olabilir. İki yerden sigortalı olduğunuzda prime esas kazançlarınız toplanarak yüksek olacaktır.

Emekli maaşları yükselecek: Bunları yapan 7500 TL'yi kapacak!

Emeklilik zamanınız geldiğinde başvuru sırasında eş, çocuk gibi bakmakla yükümlü olduğunuz kişi sayısını tam olarak bildirmek de maaşınızı olumlu etkileyebilir. Emekli maaşınızı artırmak için son 3.5 yılı iyi değerlendirmeniz önemlidir.

Tüm bu tedbirleri önceden almak, emeklilik döneminizde daha yüksek bir maaşa sahip olmanızı sağlayabilir. Şimdi çalışırken doğru adımlar atma vakti, emekli olunca daha rahat ve keyifli bir yaşam sizi bekliyor!

Bakmadan Geçme