• Haberler
  • Ekonomi
  • Emekli maaşlarına zam konusu Meclis'in gündeminde! Emekliye zam gelecek mi?

Emekli maaşlarına zam konusu Meclis'in gündeminde! Emekliye zam gelecek mi?

Emekli maaşlarına yapılacak zam TBMM'nin açılması ile birlikte meclis gündemine alındı. Peki emekli aylıklarına zam gelecek mi? Emekli aylıklarına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 1 Ekim'de açılmasıyla birlikte emekli zammı konusu hızla gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni bir emekli zammı düzenlemesi için çalışmalara başladı.

Ancak, AK Parti'nin öncelikli olarak Orta Vadeli Program'da yer alan yapısal düzenlemeleri içeren torba yasayı tamamlamak üzerine çalıştığı ve emekli maaşlarındaki artış için henüz somut bir adım atılmadığı belirtiliyor. Alınacak karar doğrultusunda, emekli düzenlemesinin aralık ayında gerçekleştirilebileceği sinyali veriliyor.

AK Parti grubu, TBMM'nin açılmasıyla birlikte bekleyen önemli yasal düzenlemelerle ilgili yoğun bir çalışma içine girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada emekli zammı düzenlemesine ilişkin olarak, “Yeni dönemde milyonca kişiyi ilgilendiren önemli düzenlemeler için mesai yapılacak. Emeklilerden gençlere kadar toplumun her kesimine özel yasal düzenlemeler teker teker hayata geçirilecek. İlk yasa tekliflerinden biri emekli maaşlarına yapılacak düzenleme olacak. Aile Bankası’ndan gençlere özel desteklere kadar birçok yasal düzenleme görüşülecek” şeklinde konuşmuştu.

 

AK Parti grubu, hızla yaklaşan Meclis açılışı öncesi önemli konular üzerinde yoğunlaşıyor. Bu bağlamda, öncelikli olarak Orta Vadeli Program'da yer alan yapısal düzenlemeleri içeren torba yasayı tamamlama çalışmalarını sürdürüyor. Ancak, emekli maaşlarında artışa yönelik adımın, bu hazırlanan torba yasada yer almayabileceği konuşuluyor.

Bakmadan Geçme