• Haberler
  • Ekonomi
  • Emekli olmak için son şans: Bu başvuruyu hemen yapmanız gerek!

Emekli olmak için son şans: Bu başvuruyu hemen yapmanız gerek!

Son dönemde Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor, işte 10 yıl çalışan vatandaşlara verilecek olan emeklilik fırsatı.

Emekli olmak için son şans: Bu başvuruyu hemen yapmanız gerek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte SGK'dan emekli olmak isteyen vatandaşlara yeni fırsatlar sunulmaya devam ediliyor.

Yapılan açıklamaya göre artık 10 yıl çalışmış olan vatandaşlara emeklilik kapısı aralandı, işte bilmeniz gerekenler.

SİSTEM DEĞİŞİYOR!
Meclis'in açılmasıyla birlikte, ev hanımlarına ve Bağkur'lulara yönelik prim süresini düşürme düzenlemeleri yapılacak. Prim günü yetmese dahi, yaş şartını sağlayan kişiler için "yaştan emeklilik" seçeneği sunulacak. Artık sadece 10 yıl çalışarak emekli olmak mümkün.

Yaştan emekli olabilmek için şartlar, ilk sigortalılık tarihine göre değişiklik gösterse de sadece 10 yıl çalışarak, yani 3.600 prim gününü doldurarak emekli olmak mümkün. Yaşı ilerlemiş ancak prim gün sayısı az olan kişiler de bu fırsattan yararlanabilir. Sadece 10 yıl boyunca çalışmış bir sigortalı bile diğer koşulları sağlıyorsa, yaştan emekli olma hakkına sahiptir. Ancak bunun için erken yaşta sigortalı olma koşulu da geçerlidir.

SGK tarafından düzenlenen sisteme göre, belirli bir yaşa gelmiş ve normal emekli olmak için gereken prim ödeme sayısını tamamlayamamış kişiler, "yaştan emeklilik" hakkına sahiptir. Prim gün sayısı az kalan ve yaşı ilerlemiş olan kişiler, prim ödeme gün sayısını tamamlayamayacak olsalar bile, yaştan emekli olabilirler.

GEREKLİ ŞARTLAR
9 Eylül 1981 tarihinden önce ilk kez sigortalı olmuş kadınlar ve yine 23 Mayıs 2002 itibarıyla 15 yıl sigortalılığı bulunan kadınlar, 50 yaşını doldurduklarında ve 3.600 prim gününü tamamladıklarında yaştan emekli olabilirler.

Erkekler için ise şartlar şu şekildedir: 9 Eylül 1976 tarihinden önce ilk kez sigortalı olmuş olmak ve 23 Mayıs 2002 itibarıyla 15 yıl sigortalılığı bulunmak durumunda, 55 yaşını doldurduklarında ve 3.600 gün prim ödediklerinde emekli olabilirler.

Bakmadan Geçme