Emekli ve Memur: Emekli ve Memurdan Sonra Sıra Özel Sektörde!

Yeni yıl itibarıyla hemen her sektörde maaş zamları netleşmeye başladı.

Emekli ve Memur: Emekli ve Memurdan Sonra Sıra Özel Sektörde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Asgari ücretliler %49.11 oranında zam alırken memur ve memur emeklileri yüzde 49.25, SSK ve Bağ-kur emeklisi ise %42.60 oranında zam almış oldu.

Şimdi ise gözler özel sektöre çevrildi. Özel sektör çalışanları ne kadar ödeme alacak? konu ile ilgili mali müşavir ve ekonomist Muhammed Bayram dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özel sektör çalışanı için 1 Şubat tarihi önemli.

Özel Sektör Çalışanı Ne Kadar Ödeme Alacak?

Özel sektörde zamlı maaşlar belli olacak. Yıl sonu enflasyonunun %64.77 olduğu bir süreçte özel sektör çalışanı ne kadar ödeme alacak? merakla bekleniyor. Özel sektörde ücret skalası belirlenirken yeni dönemde daha az maaş alana fazla zam daha fazla maaş alana ise daha az zam gibi bir düzenleme geliştirilebilir.

“Performansta iyileştirme bu sayede mümkün olabilir” diyen Ekonomist Bayram sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şu kadar satış yapıldığında ya da iş yapıldığında maaş o derece artacak gibi farklı yaptırımlar getirilebilir.”

Her İşletme Kendi İnsiyatifini Kullanacak!

“Özel sektörde 6 aylık enflasyon farkı üzerinden bir artış olacağını düşünüyorum” diyen ekonomist Bayram “ancak bu farkı her işletme kaldırabilir mi? Önemli olan bu sorunun cevabı. Her işletme aynı anda %49'u kullanacak diye bir zorunluluk bulunmuyor.”

 

Bakmadan Geçme